Košarka

Ivan Buva odigrao odličnu utakmicu i visoko slavio protiv Luke Babića

Branimir Korać • nedjelja, 01.03.2020.
Ivan Buva odigrao odličnu utakmicu i visoko slavio protiv Luke Babića
Foto: Pixsell

U 21. kolu turskog košarkaškog prvenstva Gaziantep je ugostio Ormanspor i svladao ga je s visokih 102:77. Jedan od boljih pojedinaca u ovom susretu bio je Ivan Buva...

Turci su odradili 21. kolo, a nekih velikih iznenađenja nije bilo. U ovom kolu imali smo i hrvatski dvoboj, sastali su se Gaziantep i Ormanspor, a pobjedu je odnio Gaziantep uz odličan nastup Ivana Buve.

Buva i ove sezone igra sjajno u turskom prvenstvu, a ovdje je potvrdio dobru formu odličnom igrom. Buva i Stevan Jelovac (27 poena) odradili su simultanku s Ormansporom i odveli su Gaziantep do pobjede.

Konačnih 102:77 za Gaziantep dovoljno govori kolika je bila razlika u kvaliteti, a ovom pobjedom Gaziantep je nastavio bitku za doigravanjem. S druge strane Ormanspor je bio u naletu, imao je tri pobjede u četiri gola te je odmaknuo od onih ugroženih, no ovdje je ipak poražen.

Buva je za 27 minuta ubacio 20 poena (8/13 za dva, 0/1 za tri, 4/5 slobodna) uz osam skokova i četiri asistencije. Na drugoj strani Luka Babić za 15 minuta ubacio je dva poena (1/2 za dva, 0/2 za tri) uz tri skoka.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!