Košarka

LeBron bolji od Ziona u dvoboju zvijezda, Jokić deklasirao i Raptorse

Matej Kačan • ponedjeljak, 02.03.2020.
LeBron bolji od Ziona u dvoboju zvijezda, Jokić deklasirao i Raptorse

Tri vrlo zanimljiva susreta odigrana su u nedjelju na NBA parketima, a triple-double učincima u pobjedama svojih ekipa su se istaknuli LeBron James i Nikola Jokić...

Denver Nuggetsi su u planinama Colorada ugostili Toronto Raptorse u onome što je na papiru i na terenu trebao biti vrlo zanimljiv dvoboj, ali rezultatska drama je izostala. Nuggetsi su vodili kroz svih 48 minuta uz jedan period laganog pada igre u drugoj četvrtini koji su Raptorsi iskoristili za kratki dolazak do izjednačenja.

No brzo su se Nuggetsi pribrali pa su vratili prednost od četiri poena do poluvremena što je i premalo s obzirom da je Denver u prvoj dionici vodio i s 13 poena viška. Sličnih četiri poena prednosti je bilo i na kraju četvrte, a prednost Nuggetsa se podiže na sedam-osam poena prednosti i stoji na toe sve do posljednje tri minute kad Jerami Grant i Gary Harris podižu to na konačnih 15 poena prednosti i 133:118.

Nuggetsi su odigrali sjajnu momčadsku košarku u kojoj je devet igrača igralo preko deset minuta, a osam ih je bilo dvoznamenkasto. Istaknuo se sjajni Nikola Jokić s 23 poena, 18 skokova i 11 asistencija, dok je Jamal Murray zabio 22. Kod Raptorsa je prvo ime bio OG Anunoby s 32 poena i čak sedam ukradenih lopti.

Sacramento Kingsima očito uspijeva eksperiment s postavama u kojem Buddy Hield kreće s klupe dok startni bekovski par čine De'Aaron Fox i Bogdan Bogdanović. U susretu protiv Pistonsa su gosti krenuli bolje te su vodili s čak 21 poenom prednosti u prvoj dionici, ali su domaći Kingsi okrenuli sve u sjajnih 20 minuta druge i treće četvrtine.

Momčadskom igrom vođenom Foxom i Hieldom je brzo veliki zaostatak pretvoren u vodstvo od sedam poena, a u posljednjoj dionici je to naraslo i do 13 razlike za Kingse. No u posljednje dvije minute su Pistonsi tek kozmetički uljepšali svoj dojam na 106:100.

Fox je s 23 poena i sedam dodavanja vodio Kingse, a s klupe je 19 ubačaja upisao Hield. Bogdanović je igrao isključivo egzekucijsku ulogu pa je uz 15 poena ostao bez skoka i asistencije, ali je ukrao četiri lopte. Kod poraženih je Christian Wood> ubacio 20 poena uz 12 skokova.

Atraktivni susret na Zapadu su ponudili LA Lakersi koji su gostovali kod New Orleans Pelicansa. Mnogo toga veže ove dvije franšize u posljednje vrijeme, ali Anthonyja Davisa nismo vidjeli na parketu protiv svoje bivše ekipe.

Zato su kod Pelicansa igrali mladići Lakersa koji su došli u New Orleans u razmjeni za Davisa, a sa zanimanjem se pratio dvoboj LeBrona Jamesa i njegovog najavljenog nasljednika na tronu najveće NBA zvijezde Ziona Williamsona. Dvoboj nije razočarao ni na momčadskoj ni na individualnoj razini pa smo vidjeli mnoštvo preokreta uz sjajne partije najvećih zvijezda.

Sve je kulminiralo sjajnom posljednjom četvrtinom Lakersa koji su minus dva na kraju treće pretvorili u konačnih 122:114, a još je to impresivnije ako uzmemo u obzir da su Pelicansi vodili kroz veći dio prvog poluvremena. Pelicansi su tako upisali opasan poraz za svoje ambicije u lovu na osmo mjesto Zapada koje trenutno okupira Memphis, a prijete i Kingsi koji su u sve boljoj formi.

Lakerse je do pobjede za učvršćivanje prvog mjesta Zapada vodio James s 34 poena, 12 skokova i 13 asistencija, a u odsustvu Davisa je ruku pružio Kyle Kuzma s 20 poena. Zion je kod Pelicansa zabio 35, a na rubu triple-doublea je bio Lonzo Ball koji je svojoj bivšoj ekipi zabio 19 poena uz po devet skokova i dodavanja.

NBA
Denver Nuggets - Toronto Raptors 133:118
Sacramento Kings - Detroit Pistons 106:100
NO Pelicans - LA Lakers 114:122

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!