Košarka

Wizardsi uvjerljivo kroz San Francisco, Bender slabo šutirao

Matej Kačan • ponedjeljak, 02.03.2020.
Wizardsi uvjerljivo kroz San Francisco, Bender slabo šutirao

U posljednjem susretu nedjeljnog NBA programa su Washington Wizardsi gostovali kod Golden State Warriorsa čije boje brani i Dragan Bender. Wizardsi su ostvarili uvjerljivu 124:110 pobjedu, dok je Bender kod poraženih mogao odigrati i bolje...

U svojoj posljednjoj utakmici na desetodnevnom ugovoru s Golden State Warriorsima Dragan Bender je bio skakački aktivan uz ponovno slab šut iz igre. U posljednjem susretu NBA nedjelje su uvjerljivi protiv Warriorsa bili Wizardsi koji su slavili 124:110, a Bender je ubacio osam poena uz 10 skokova.

Hrvatski je igrač započeo susret na poziciji centra, ali je igrao tek 19 minuta što je najmanje u rotaciji Warriorsa koja je brojila tek osam članova. Eric Paschall se dobro iskazao s klupe pa je trener Steve Kerr rado koristio nešto niže postave uz Marquesea Chrissa na centru protiv nižih i bržih protivnika.

Bender je opet šutirao sa slabih 33% iz igre (4/12), a promašio je i sve tri upućene trice. No skakački je dao svoj doprinos te je bio drugi skakač svoje ekipe s 10 skokova iza Chrissa koji je uhvatio 13 lopti. Sama utakmica je protekla u konstantnom vodstvu Wizardsa uz tek jedan period bolje igre domaćina.

U drugoj polovici druge dionice su Warriorsi serijom 11:2 stigli do izjednačenja, ali gosti već do poluvremena bježe na šest, a u narednih 12 minuta i na visokih 18 poena prednosti. Takva je razlika ostala do same završnice u kojoj Jordan Poole svojom serijom spušta razliku na 14 i ostavlja konačnih 124:110.

Wizardse je s 34 poena predvodio Bradley Beal koji je podijelio i osam asistencija, dok je 29 poena uz sjajnih osam trica upisao Latvijac Davis Bertans. Kod Warriorsa je 27 ubacio Andrew Wiggins, a po 17 su s klupe zabili Paschall, Poole i Mychal Mulder.

Još nije poznato je li Bender iskoristio svoju priliku i izborio drugi desetodnevni ugovor, ali može se očekivati pozitivan ishod za hrvatskog centra. Warriorsi igraju sa skraćenom rotacijom koja se stalno mijenja zbog ozljeda i sigurno je da bi im i dalje dobro došla pomoć ispod koša.

NBA
Golden State Warriors - Washington Wizards 110:124

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Krunchie702.03.2020. u 20:44
    Oakland? GSW igra u SF.
    Krunchie7