Košarka

Zubac samozatajan u pobjedi Clippersa, Mavsi uvjerljivo kroz Minnesotu

Matej Kačan • ponedjeljak, 02.03.2020.
Zubac samozatajan u pobjedi Clippersa, Mavsi uvjerljivo kroz Minnesotu

Dva su susreta odigrana u drugom ranom NBA terminu u nedjelju u 21:30. LA Clippersi su nakon velike borbe svladali Philadelphia 76erse, dok su Dallas Mavericksi bili uvjerljivi protiv Minnesota Timberwolvesa...

Teško izborenu pobjedu upisali su LA Clippersi u svom Staples Centru protiv Philadelphia 76ersa u dvoboju koji bi eventualno na kraju mogao biti i NBA finale. Sixersi su i dalje bez Joela Embiida i održavaju brži ritam igre s više šuta, a u prvom poluvremenu je trica funkcionirala savršeno. Nije bilo ni Bena Simmonsa pa su često na terenu bile petorke s pet šutera.

Ubacili su Sixersi čak sedam trica u prvoj dionici u kojoj su brzo došli do 14 poena prednosti, ali su domaćini do kraja četvrtine smanjili ulaskom Loua Williamsa i Montrezla Harrella s klupe. Sixerse je u tim trenucima, a i inače vodio briljantni Shake Milton koji je šuterski bio gotovo nepogrešiv.

S obzirom na to koliko su dobro Sixersi šutirali, a malo vodili bilo je za očekivati da će se rezultat obrnuti kad se šut gostiju svede na nešto uobičajeno, a to se i dogodilo pa je do poluvremena već egal, a u drugom poluvremenu se Williamsu i Harrellu u šihtama s klupom pridružio raspoloženi Reggie Jackson pa do konca treće prednost ide do 12 razlike za Clipperse.

U posljednjoj četvrtini su prednost počeli održavati Paul George i Kawhi Leonard, ali se situacija zakomplicirala kad su kod Sixersa nekoliko trica vezali Milton, Alec Burks i Furkan Korkmaz i odjednom gosti dolaze na četiri poena zaostatka.

Nije prošla opcija da Williams napada Korkmaza kao najslabiju obrambenu kariku Sixersa pa su u završnici utakmicu slobodnim bacanjima riješili George, Jackson i Harrell za konačnih 136:130.

Leonard je s 30 poena vodio Clipperse, a po 24 su ubacili Harrell, Williams i George. Ivica Zubac je krenuo u petorci te je odigrao 19 i pol minuta, ali je napadački bio samozatajan s četiri poena (2/2 za dva) uz tri skoka i dvije asistencije.

Shake Milton je bio briljantan s 39 poena uz sjajan šut iz igre (14/20) od čega je na trice otpalo 7/9. Tobias Harris je dodao 25 poena uz gotovo maksimalnu potrošnju s 41 minutom u igri.

Drugi susret nije bio ni približno tako interesantan. Dallas Mavericksi su od samog početka vodili kod Wolvesa, a krajem prvog poluvremena su Seth Curry i Kristaps Porzingis napravili veliku seriju koja je 41:34 za Dallas pretvorila u 63:44 na poluvremenu. Do kraja nije bilo rezultatske neizvjesnosti te su Mavericksi s lakoćom slavili 111:91 i bez Luke Dončića.

Zato je odgovornost na sebe preuzeo Porzingis koji je ubacio 38 poena uz 13 skokova i šest trica, a Curry je zabio 27 iz dobrih 11/17 iz igre. I Wolvesi su bili oslabljeni za glavnu vedetu Karl-Anthonyja Townsa pa je prvo ime bio D'Angelo Russell sa 16 poena uz devet skokova i sedam dodavanja, dok je Juancho Hernangomez imao po 12 poena i skokova.

NBA nedjelja:
LA Clippers - Philadelphia 76ers 136:130
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 91:111

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!