Ostali sportovi

Wilder iskoristio pravo na revanš: Wilder-Fury u srpnju postaje trilogija

Matej Kačan • ponedjeljak, 02.03.2020.
Wilder iskoristio pravo na revanš: Wilder-Fury u srpnju postaje trilogija

Nakon što je Tyson Fury u Las Vegasu predajom svladao Deontayja Wildera i uzeo mu pojas pobjednika WBC superteške kategorije, Wilder je iskoristio svoje pravo iz ugovora na još jedan revanš...

Ono o čemu se nagađalo tjednima sad je i službeno - Deontay Wilder i Tyson Fury borit će se i treći put. Furyjev promotor Bob Arum potvrdio je u nedjelju kako bi se borba trebala održati 18. srpnja u MGM Areni u Las Vegasu, na istom mjestu gdje su se ova dva boksača borila i 22. veljače.

Podsjećamo, Fury je tada pobijedio Wildera nakon što je Wilderov kut bacio ručnik u sedmoj rundi te je tako preuzeo pojas prvaka u superteškoj kategoriji po WBC-u. Po ugovoru ova dva boksača Wilder je imao pravo na aktiviranje klauzule o trećem meču, što je i iskoristio.

Po najavama i glasinama prije službene objave je postojala mogućnost da se borba prebaci na jesen ako to bude odgovaralo promotorima i borcima, ali će se ipak na zadovoljstvo svih ispoštovati prvotni raniji termin.

"Sad ćemo sjesti i dogovoriti sve detalje borbe. Borba će biti 18. srpnja jer smo shvatili da taj datum najviše odgovara i ESPN-u i Foxu te dolazi u dobra kad nema mnogo sporta što je za samu borbu dobro. I hotel MGM smatra da je to idealno vrijeme nakon doigravanja u košarci i dok nema NFL-a", kazao je Arum.

Po ugovoru je borba morala biti održana u Las Vegasu, New Yorku ili Los Angelesu. Baš u Los Angelesu je održana prva borba ova dva boksača koja je završila kontroverznim remijem 2018. godine. Po kladionicama je Fury favorit, a 34-godišnjem Wilderu ovo će biti 45. profesionalna borba u karijeri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!