Zimski sportovi

Zubčić odradio sjajnu prvu vožnju, ispred njega samo Francuz

Matej Kačan • ponedjeljak, 02.03.2020.
Zubčić odradio sjajnu prvu vožnju, ispred njega samo Francuz

Nakon kompletirane prve vožnje veleslaloma u Hinterstoderu Filip Zubčić je na sjajnom drugom mjestu s 90 stotinki zaostatka za Alexisom Pinturaultom...

Hrvatski skijaš Filip Zubčić nema namjeru stati sa sjajnim izvedbama u veleslalomu. Iako smo ušli u ožujak, Zubčić nastavlja formu iz veljače i u veleslalomskoj utrci u austrijskom Hinterstoderu.

Sjajne vijesti stižu tijekom prve vožnje. Sa starta je krenulo 63 skijaša u prvoj vožnji te su se izredali oni najbolji veleslalomaši, a među njima je svakako i hrvatski predstavnik koji je nakon prve vožnje drugi s vremenom 1:25.20 i 90 stotinki zaostatka za prvoplasiranim Alexisom Pinturaultom.

Iza njih se smjestio Slovenac Zan Kranjec koji ima 22 stotinke slabije vrijeme od Zubčića, a sekundu i 27 stotinki za svojim sunarodnjakom zaostaje još jedan Francuz Mathieu Faivre.

Prvi je sa starta krenuo trenutno prvoplasirani u ukupnom poretku za veleslalom Henrik Kristoffersen. No Norvežanin nije odvozio baš sjajnu dionicu pa je trenutno šesti sa sekundom i 42 stotinke zaostatka za vodećim.

Prvih pet trenutno zaokružuje Šveđanin Matts Olsson. Sveukupno je na startnoj listi 63 skijaša, dok je druga vožnja na rasporedu u 12:30. No kako sada stvari stoje, Zubčić će kao član samog vrha pričekati na svoju vožnju oko 45 minuta.

Svjetski skijaški kup (M), Hinterstoder, prva vožnja veleslaloma:
1. Alexis Pinturault (FRA) 1:24.30
2. Filip Zubčić (HRV) +0.90
3. Zan Kranjec (SLO) +1.12
4.Mathieu Faivre (FRA) +1.27
5. Matts Olsson (ŠVE)+1.38
6. Henrik Kristoffersen (NOR) +1.42
7. Luca De Aliprandini (ITA) +1.72
8. Tommy Ford (SAD) +1.86
9. Aleksander Kilde (NOR) +1.88
10. Marco Odermatt (ŠVI) +1.94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!