Košarka

Vlasnik LA Clippersa kupuje legendarnu dvoranu Lakersa

Matej Kačan • ponedjeljak, 02.03.2020.
Vlasnik LA Clippersa kupuje legendarnu dvoranu Lakersa
Foto: Pixsell

Kako javljaju svi relevantni američki mediji, vlasnik LA Clippersa Steve Ballmer vrlo je blizu kupnje legendarnog Foruma, stare dvorane Lakersa u Inglewoodu...

Otkako je kupio LA Clipperse nakon rasističkog skandala bivšeg vlasnika, Steve Ballmer ne skriva svoje ambicije u transformaciji drugog kluba iz Los Angelesa u velikana i prepoznatljiv brend.

Nakon nekoliko sezona u kojima su Clippersi bili bolji od svog gradskog rivala te slaganja sjajne ekipe predvođene Kawhijem Leonardom i Paulom Georgeom, sljedeći korak u tom prirodnom rastu je i selidba u svoju dvoranu.

Vlasnik Clippersa i jedan od suosnivača Microsofta već duže vrijeme planira otići iz Staples Centra u dvoranu koja bi pripadala isključivo Clippersima, a kupnja Foruma bi bila velik korak u tom smjeru.

Trenutni vlasnik dvorane je tvrtka Madison Square Garden koja drži i istoimenu košarkašku meku u New Yorku. Clippersi su u službenoj izjavi potvrdili da planiraju kupiti zdanje s 18 tisuća sjedećih mjesta te na tom mjestu izgraditi svoj novi dom.

Clippersi trenutno dijele Staples Centar s Lakersima i NHL momčadi LA Kingsima, a najam dvorane im traje do 2024. Ballmerova želja je da se odvoji i ima svoju domaću publiku. Trenutno u Staplesu prevladavaju navijači Lakersa i na onim utakmicama u kojima su Clippersi domaćini u gradskom derbiju.

Forum je poznat kao legendarni dom Lakersa u kojem su igrali od 1967. pa sve do selidbe u Staples 1999. Kao dvorana Lakersa Forum je bio dom nekih od najvećih košarkaša ikad kao što su Jerry West, Magic Johnson, Kareem Abdul Jabbar i ostali.

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!