Nogomet

Tudor najavio dvoboj protiv Dinama: 'Osjećamo se super, volio bih da se derbi igra svaki tjedan'

Branimir Korać, Matej Kačan • utorak, 03.03.2020.
Tudor najavio dvoboj protiv Dinama: 'Osjećamo se super, volio bih da se derbi igra svaki tjedan'
Foto: Pixsell

Hajduk ove sezone izgleda jako dobro na svom travnjaku, u nekim susretima bio je uistinu impresivan. U zadnjoj utakmici na Poljudu pregazio je Goricu i nada se kako može i protiv Dinama pokazati to svoje bolje lice...

Trener Hajduka Igor Tudor je na konferenciji za medije najavio dvoboj protiv Dinama koji se u srijedu igra na Poljudu. Tudor je dobrog raspoloženja sebi poželio šest bodova na kraju dvostrukog programa u ovom tjednu, a dodao je i da mu je drago što će Nenad Bjelica ipak biti na klupi Dinama.

"Super ozračje vlada u ekipi, pitao sam Miju za kakvi smo i on mi je rekao taman. Imamo još danas zadnji trening, imali smo četiri dana između dva susreta, ali tako je i njima. Ja bih volio da se derbi igra svaku nedjelju, veselimo se utakmici. Ja uvijek želim pobjedu, s Hajdukom pogotovo. S Udineseom i Karabukom malo manje, ali s Hajdukom i Galatom uvijek. Dinamo je napravio fenomenalne stvari, igrao je u Ligi prvaka protiv De Bruynea i ostalih, ali da na Poljud dođu Barcelona i Real Hajduk mora na pobjedu. Dinamo iz nekih objektivnih razloga ne igra kao u prvom dijelu sezone, ali kada je derbi svatko da i više nego što može, razlike se smanje."

Jedan animozitet je uvijek dio folklora i ono što čini ovaj dvoboj tako posebnim, a posljednjih dana su se u sve uključile i službene društvene mreže oba kluba koje imaju svoju prepisku i podbadanja.

"Ne pratim medije, nisam to vidio. To je sve dio folklora, treba biti tako da ima malo prepucavanja u dobrom duhu. No na kraju je teren mjerilo svega te se 11 na 11 vidi tko je najbolji.Mi moramo sutra biti dobri. Ne volim tu riječ hajdučki kao neki klišej, ali ima nešto i u tome. Ne možeš garantirati pobjedu protiv Dinama kući, ali možeš garantirati da ćeš dati sve od sebe. Dinamo ima nemoguću kvalitetu, ali možemo anulirati neke razlike trkom i borbom. Nogomet je takav, možeš izgubiti ako si dobar i slaviti ako si loš."

Dinamo je igrački nešto slabiji otkad je otišao Dani Olmo, ali je i dalje vrlo kvalitetan. Jedan od načina da se takva kvaliteta premosti je i velika količina trke po terenu.

"Dinamo je slabiji bez Olma, ali Dinamo je jak i bez Olma. Klopp je jednom rekao da više voli da mu ekipa pretrči 115 kilometara nego 105. Ja bih volio da pretrčimo i deset manje, ali da pobijedimo 1:0. No naslonit ćemo se na Kloppa. Ima puno faktora u igri, ali je trka uvijek bitna otkad ja treniram. Sve su mi ekipe tako igrale, a to dolazi iz načina treninga tijekom tjedna."

Tudor je sudjelovao kao igrač i kao trener u mnogo legendarnih derbija, a izdvojio je svoje najdraže, kao i savjete za mlađe igrače koji se pokušavaju nametnuti u prvoj ekipi Hajduka i kojima bi ovo mogao biti premijerni dvoboj s Dinamom.

"Kao igraču onaj s Juricom Vučkom za 1:0 kad je trener bio Luka Bonačić. Kao treneru je to drukčije, ali drag mi je onaj 2:0 s Pašalićem. Neka se tako ponovi i sutra. Imamo dva, tri momka koji dolaze i koji osim kvalitete imaju i osobnost. Moj savjet za njih je da budu kakvi jesu, to je nužno kad igraš za ovaj klub."

Dinamo na Poljud stiže motiviran velikom pobjedom protiv Rijeke koja je teško nastradala na Maksimiru. Modre i dalje vodi Nenad Bjelica koji je uloženom žalbom uspio prolongirati izvršenje kazne.

"Pogledao sam sve utakmice Dinama. Meni je drago i da će Neno biti na klupi, o njemu imam sjajno mišljenje kako trenerski, tako i kao osobi. Neka je derbi s njim, veselim se. Na kraju tjedna bih bio zadovoljan sa šest bodova. Utakmice se mogu odlučiti u svakom dijelu utakmice, kako u prvom tako i u zadnjem i za to se ne možete posebno pripremiti", rekao je Tudor o nekakvoj tradiciji da Hajduk često derbije gubi u završnici.

Nedavno se napunilo 25 godina od gostovanja Ajaxa na Poljudu u sklopu četvrtfinala Lige prvaka, a ove sezone drugo mjesto nosi kvalifikacije elitnog europskog natjecanja. Također, Tudor je usporedio ovaj dvoboj s turskim derbijem Galatasaraya i Fenerbahčea.

"I u Turskoj je vatreno, kao i PAOK protiv Olympiakosa. Svako podneblje nosi svoje, ali kad si odavde onda se Hajduk i Dinamo ne mogu usporediti s ničim, ovo je za mene najjače. Prošlost ovog kluba je velika i to nam svima ide na čast. No naš je cilj vratiti ga gdje je bio, a to se može jedino ako si fokusiran na sadašnjost."

I kao i obično, za kraj je Tudor dobio nekoliko brzopoteznih pitanja. o zdravstvenom biltenu je kazao kako su svi osim Dolčeka spremni, a za kraj je izjavio: "Naravno da možemo dobiti Dinamo."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!