Nogomet

Caktaš u najavi Dinama: 'Oni se neće otvoriti, priče o bojkotu protiv Slavena su katastrofa'

Matej Kačan • utorak, 03.03.2020.
Caktaš u najavi Dinama: 'Oni se neće otvoriti, priče o bojkotu protiv Slavena su katastrofa'
Foto: Pixsell

Kapetan Hajduka Mijo Caktaš je u najavi dvoboja s Dinamom dao svoj komentar na momčad Modrih, a komentirao je i rad te igru momčadi pod Igorom Tudorom...

U najavi za susret Hajduka i Dinama je intervju za Dalmatinski portal dao i kapetan te ponajbolji igrač Bijelih, Mijo Caktaš. On se za početak prisjetio stative koja je Hajduku izbila tri boda u Osijeku, a od ostalih tema je prokomentirao i teorije zavjere oko kluba i odnosa s menadžerima.

"Ne sanjam stativu, šteta da nije ušla. Dobra šansa, ali nije bilo sreće jer je išla po crti", osvrnuo se Caktaš na stativu koja mu se ispriječila u Osijeku te je dvoboj završio 0:0.

Nakon kratkog uvoda s Gradskim vrtom, odmah se veznjak Dinama bacio na glavnu temu, a to je dvoboj s Dinamom koji je na rasporedu u srijedu.

"Trenutno smo mi i oni dvije najbolje ekipe u HNL-u. To je uvijek poseban dvoboj bez obzira na stanje tablice. Sigurno da nam žele uzvratiti ua poraz na Poljudu. Očekujem dobru atmosferu s dosta gledatelja, jedva čekamo da utakmica krene. Sigurno da i oni žele pobjedu, kao i mi."

Hajduk od dolaska Igora Tudora na klupu igra u novom sustavu, ali ta promjena očito daje svoje plodove jer je momčad vrlo efikasna, a osim posrtaja kod Slavena su i rezultati jako dobri.

"Već sam igrao kod Tudora u ovom sustavu, nije mi to strano. On je donio svoje znanje, ali i energiju kakvu ovaj klub zaslužuje. Igramo dosta napadački, to se vidjelo protiv Gorice. Čim igraš napadački, ne možeš reći da ti se ne sviđa. Nogomet se igra zbog golova. Težimo napadačkom nogometu, tako nam se otvorilo. No najvažnije je pobijediti i igrati dobro."

Oko kluba su prije utakmice protiv Slavena kružile priče kako su trojica igrača, uključujući i Caktaša, namjerno bojkotirala klub zbog sukoba s njihovom menadžerskom agencijom.

"Klub je sve rekao po tom pitanju, sve je jasno i čisto. Mislim da su te glasine smiješne, katastrofa", poručio je Caktaš koji je istaknuo čast što mu je dolaskom Tudora vraćen status kapetana.

Nakon neugodne teme se Caktaš više osvrnuo na protivnika u srijedu i njegove kvalitete, vidi se da su Dinamove kvalitete u Splitu svi svjesni te da se takva momčad iznimno cijeni.

"Svi igrači imaju svoju kvalitetu, nema potrebe nikog kod njih izdvajati, dobri su kao momčad. Motiv je jednak nama i njima. Mi imamo domaći tereni navijače. Nema kalkulacija u takvim susretima, svatko bude na sto posto. Mislim da će oni doći i čekati kontru, da neće biti otvoreni. kvalitetna su momčad, ali dobro ćemo se pripremiti. Treba svesti greške na minimum. Gledali su se svi njihovi susreti, a ne samo Rijeka"

Za kraj se Caktaš osvrnuo na dva pojedinca iz Dinamove momčadi te je istaknuo cilj svoje ekipe u ovakvom dvoboju.

"Livaković je dobar golman, ali je savladiv. Pokazalo je to što sam mu zabio tri pogotka. U duelima očekujem Ademija, on im je kostur ekipe i kapetan. Mi ćemo nastojati da naš golman ima što manje briga i posla."

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!