Nogomet

Brazilci žele Neymara na Olimpijskim igrama

Matej Kačan • utorak, 03.03.2020.
Brazilci žele Neymara na Olimpijskim igrama

Brazilski nogometni savez (CBF) će tražiti od PSG-a da Neymar igra za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Brazil će tamo braniti zlato iz 2016. koje je osvojeno na domaćem terenu u Riju...

Nakon što je stigla vijest kako je Kylian Mbappé na širem popisu francuske reprezentacije za OI, isto će od PSG-a tražiti i Brazilci za drugu veliku zvijezdu Parižana, Neymara.

CBF je objavio početak pregovora s francuskim prvakom oko puštanja najboljeg brazilskog nogometaša u Tokio gdje će Brazil braniti zlato do kojeg ga je u domaćem Riju vodio upravo Neymar kao kapetan.

Olimpijski nogometni turnir nije u službenom Fifinom kalendaru pa klubovi nisu obvezni pustiti svoje igrače. Na Olimpijskim igrama se natječu U-23 reprezentacije uz dozvolu za tri starija igrača, a upravo u tom statusu je Neymar igrao i u Riju.

Neymar bi uz to imao još jedan reprezentativni nastup na ljeto jer se od 12. lipnja do 12. srpnja igra i Copa America te će toliko gomilanje obveza i napora svakako utjecati na odluku Parižana pogotovo zato što Neymar ima opsežnu povijest ozljeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!