Košarka

Arapoviću mrvice u porazu i oproštaju Galatasaraya od Eurokupa

Branimir Korać • srijeda, 04.03.2020.
Arapoviću mrvice u porazu i oproštaju Galatasaraya od Eurokupa
Foto: Pixsell

Promitheas i Venezia gostujućim pobjedama izborili su prolaz u nokaut fazu Eurokupa. Pobjedom Rytasa protiv Galatasaraya, i skupine G dalje su otišli Monaco i Unics Kazan...

Promitheas je uzeo prvo mjesto u skupini F visokom pobjedom u gostima kod Oldenburga. Svladao ga je 97:72. Domaćin je trebao pobjedu sa 17 ili više razlike da bi izborio prolaz, ali od početka je bio u minusu i nije imao nikakve šanse. S druge strane Promitheas kao prvoplasirani u skupini u nokaut fazi uz prednost domaćeg terena igra protiv Tofaša.

Ovdje su ga do pobjede predvodili Langston Hall s 20 poena i osam asistencija, Loukas Mavrokefalidis s 19 poena, šest skokova i šest asistencija te Dimitris Agravanis s 11 poena i deset skokova. Kod domaćina Rašid Mahalbašić ubacio je 16 poena, a Tyler Larson 12 uz pet asistencija.

Brescia i Venezia borili su se za prolaz, a Venezia je u gostima pred praznim tribinama zbog pošasti koronavirusa slavila 93:88. Bresciju je to izbacilo iz natjecanja, a Venezia je prvi put u svojoj povijesti u ovom natjecanju prošla dalje.

Predvodili su je Stefano Tonut s 20 poena, Mitchell Watt sa 17 poena i pet skokova te Andrea De Nicolao sa 16 poena, devet asistencija i pet skokova. U domaćem sastavu Travis Trice ubacio je 20 poena dok je Awudu Abass dodao 16 poena i pet skokova.

U skupini G Rytas je slavio protiv Galatasaraya 83:75 i došao do omjera 3-3 koliko će imati i Monaco ili Uniks Kazan. Međutim i Monaco i Uniks su bolji u međusobnom omjeru te Rytas ne može do drugog mjesta.

U litavskom sastavu po 13 poena upisali su Dovis Bičkauskis, Terrell Holloway (šest asistencija) i Evaldas Kairys (sedam skokova). Kod Galatasaraya Zach Auguste ubacio je 22 poena uz sedam skokova dok je Aaron Harrison dodao 18 poena. Marko Arapović za četiri minute imao je po jedan promašaj za dva i tri poena te ostao na nuli.

Skupina F:
Oldenburg - Promitheas 72:97
Brescia - Venezia 88:93

Skupina G:
Rytas Vilnius - Galatasaray 83:75

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!