Košarka

Zubac solidan u novoj pobjedi Clippersa, Lakersi sredili oslabljene Sixerse

Branimir Korać • srijeda, 04.03.2020.
Zubac solidan u novoj pobjedi Clippersa, Lakersi sredili oslabljene Sixerse

U ostalim noćašnjim NBA dvobojima klubovi iz Los Angelesa bili su uspješni. Clippersi su slavili u gostima kod Oklahoma City Thundera, a Lakersi su kod kuće nadigrali Philadelphiju 76erse...

Oslabljeni 76ersi nisu uspjeli doći do iznenađenja u Los Angelesu gdje su ih Lakersi bez većih problema svladali. Bez Joela Embiida, Bena Simmonsa i Josha Richardsona Sixersi nisu imali previše šanse, držali su se neko vrijeme, ali Lakersi su imali situaciju pod kontrolom.

Posebno dobre za Lakerse bile su druga i treća četvrtina tijekom kojih su ujedno i imali u jednom razdoblju seriju čak 44:10.

Anthony Davis predvodio je Lakerse s 37 poena i 13 skokova dok je LeBron James dodao 22 poena, 14 asistencija i sedam skokova. Kod Sixersa Glen Robinson dodao je 25 poena, a Tobias Harris 18 uz sedam skokova.

Ivica Zubac s Clippersima je uzeo pobjedu u gostima kod Oklahoma City Thundera 109:94. Presudila je obrana koju su Clippersi odigrali na visokoj razini te tako slomili otpor protivnika.

Zubac je u svojoj ulozi startera na parketu proveo 19 minuta i za to vrijeme je ubacio devet poena (3/3 za dva, 3/3 za tri) uz pet skokova, dvije asistencije i dvije osvojene lopte.

Pobjednika su predvodili Kawhi Leonard s 25 poena i osam skokova te s po 16 poena Paul George (pet skokova) i Montrezl Harrell. Kod domaćina Dennis Schröder ubacio je 24 poena, a po 15 su dodali Danilo Gallinari i Shai Gilgeous-Alexander (šest skokova).

U utakmici karijere Carisa LeVerta, Brooklyn Netsi su u produžetku slavili u Bostonu sa 129:120. LeVert je odradio sjajan posao i za 36 minuta ubacio je čak 51 poen (5/10 trica) uz pet asistencija dok ga je pratio sa 16 poena bivši član Mege Timothee Luwawu-Cabarrot koji je dodao i osam skokova.

Celticsi su imali visoku prednost tijekom četvrte četvrtine, plus pet u zadnjih deset sekundi, ali sa sirenom napravljen je prekršaj na trici nad LeVertom koji ubacuje sva tri bacanja, odvodi susret u produžetak i donosi pobjedu svojoj momčadi.

Tijekom susreta Celticsi su imali i plus 21, ali u četvrtoj četvrtini primili su čak 51 poen i nisu niti zaslužili više. Predvodili su ih Jaylen Brown s 22 poena i pet skokova te Kemba Walker s 21 poenom.

Što se tiče ostalih susreta, treba istaknuti kako je Tim Duncan vodio Spurse umjesto suspendiranog Gregga Popovicha u gostima kod Charlotte Hornetsa i upisao je pobjedu 104:103.

NBA:
Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers 120:107
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 94:109
Boston Celtics - Brooklyn Nets 120:129 pdoružetak
Sacramento Kings - Washington Wizards 133:126
Charlotte Hornets - San Antonio Spurs 103:104
New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 134:139

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!