Ostali sportovi

Dvojica hrvatskih stolnotenisača među 32 na vrlo jakom turniru u Dohi

Sportnet • srijeda, 04.03.2020.
Dvojica hrvatskih stolnotenisača među 32 na vrlo jakom turniru u Dohi

Lijepe vijesti stižu iz Dohe gdje se igra vrlo jaki turnir Qatar Open Platinum kategorije. Andrej Gaćina i Tomislav Frane Koji su prošli kvalifikacije te su ušli u glavni ždrijeb, odnosno među 32 igrača na turniru...

Andrej Gaćina je u drugom kolu kvalifikacija s 4:3 (7, 3, -9, 9, -4, -7, 9) svladao 101. igrača svijeta, Hongkonžanina Ho Kwan Kita, a potom je s 4:3 izbacio i Kineza Xiang Penga s 4:3 (8, 9, 7, -7, -9, -6, 3), inače aktualnog svjetskog juniorskog prvaka.

Hrvatski reprezentativac nastavio je s odličnim igrama u posljednje vrijeme, na German Openu i Hungarian Openu je izborio ulazak u glavni ždrijeb, plasirao se na Olimpijske igre, s klubom UMMC-om je ušao u polufinale Lige prvaka, a nedavno je po deveti put osvojio naslov državnog prvaka.

"Dobro sam ušao u meč, dok je on imao problema s mojim servisom. Xiang je vodio u trećem setu 7:5, ali sam se izvukao. Tad sam osjećao da sam napravio velik korak prema pobjedi, ali ispostavilo se da sam u krivu. Počeo je bolje vraćati moj servis, a svoj je promijenio. Čak i kad sam dobro vraćao njegov servis on je imao dobar nastavak. Stalno sam bio u pasivi u poenu. U sedmom setu brat mi je rekao da probam zatvoriti njegov servis. Bojao sam se da ne bi visoko vraćao lopte, ali uspješno sam to odradio. Također, postao sam agresivniji u igri, išao sam na sve ili ništa. Ispalo je dobro, zadovoljan sam, jedino sam to mogao prije riješiti. Doduše, suparnik je dobar igrač, juniorski prvak svijeta, iako se vidi da je još malo 'zelen' u nekim stvarima", objasnio je Gaćina, koji će za ulazak u osminu finala igrati s Kinezom Liang Jingkunom, devetim igračem svijeta i brončanim s posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Tomislav Frane Kojić je na putu do najboljih 32 izbacio Belgijca Cedrica Nuytincka (51. na svijetu) s 4:2 (11, 6, -7, 7, -11, 9), a potom je potpunog nadigrao najboljeg Slovaka i 32. igrača svijeta Wang Yanga s 4:0 (6, 8, 6, 4).

"Naporno sam radio zadnjih mjesec dana, spremao se za ovaj turnir i drago mi je da su se stvari posložile. Puno se radilo i na prevenciji ozljede u proteklim mjesecima s Kristijanom Blaževićem te sam konačno sad zdrav te mogu pružiti najbolji stolni tenis", kazao je Kojić, koji će za osminu finala igrati s Kinezom Xu Xinom, prvim igračem svijeta.

Trideseti igrač svijeta Tomislav Pucar je zaustavljen u 2. kolu kvalifikacija od 169. na ljestvici, Čeha Tomasa Polanskog s 4:1 (-9, 3, 7, 7, 6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!