Košarka

Šarić individualno i momčadski bolji od Hezonje, Bogdanović neučinkovit, Šamanić debitirao

Matej Kačan • subota, 07.03.2020.
Šarić individualno i momčadski bolji od Hezonje, Bogdanović neučinkovit, Šamanić debitirao

Čak su četiri hrvatska košarkaša bila u akciji na NBA parketima u noći s petka na subotu. Izdvajamo direktan dvoboj Phoenix Sunsa, kod kojih je Dario Šarić bio među boljima, s Portlandom kod kojeg je Mario Hezonja prikazao slabu predstavu...

U dvoboju Sunsa i Blazersa u Phoenixu nije bilo većih uzbuđenja i problema za domaćina. Sunsi su već krajem prve dionice stigli do 12 razlike što je u drugoj išlo i preko 20, a u trećoj je došlo do maksimalnih +26 za domaću momčad.

Bila je to jedna od onih večeri u kojoj je Sunsima sve polazilo za rukom, od dominacije u skoku sa šest napadačkih, a osam skokova ukupno više od suparnika, pa sve do 61 kombiniranog poena dvojca pod košem. Nisu Blazersi imali previše šansi, a sve što su uspjeli bilo je pomiriti se s porazom i stići do prihvatljivih deset poena zaostatka i 127:117.

Igrao je Phoenix u izrazito skraćenoj rotaciji gdje nijedan starter nije igrao manje od 33 minuta, a nijedan igrač s klupe nije išao preko 15. U takvoj podjeli ovlasti su briljirali igrači pod košem. Aaron Baynes je sa sjajnih 37 poena uz 16 skokova i čak devet trica vodio Sunse, a nije razočarao ni Dario Šarić.

Hrvatski je krilni centar za 38 minuta na terenu postigao 24 poena (9/13 iz igre, 2/4 trica, 4/5 trica), a tome je dodao i osam skokova te tri ukradene lopte. Njegov reprezentativni kolega s druge strane nije imao neku ludu minutažu, a ono što je imao nije iskoristio. Mario Hezonja je za 13 minuta na terenu uputio tek dvije lopte za tri pena (trica 1/1) i tri asistencije. 23 poena i 20 skokova je kod Blazersa upisao Hassan Whiteside, ali pomoći u borbi s Baynesom i Šarićem pod koševima nije imao.

U utakmici koja je na trenutke intenzitetom i obranama podsjećala na doigravanje su Utah Jazzeri poprilično sigurno svladali Boston Celticse. Rijetko vidimo predstave u kojima nijedna ekipa ne pređe 100 poena, a ovo je bila baš poslastica za ljubitelje one stare, čvrste košarke.

Nakon dobrog početka i vodstva od deset poena viška u prvoj dionici su Celticsi pali. Loše su šutirali gosti iz Bostona nakon toga pa Utah brzo preokreće i ide i do 15 poena viška u trećoj. Nije se to moglo više okrenuti u ovakvom susretu koji je sveden na manje poena, ali su pokušali Celticsi pa su boljom obranom u drugom poluvremenu dozvolili Jazzerima svega 37 poena u 24 minuta za smanjenje na konačnih 99:94.

Pokopao je Celticse slab šut, a pogotovo za tricu koja je bila na niskih 28%. Jazzere je u susretu koji je odlučila njihova klupa predvodio ipak predvodio starter Mike Conley s 25 poena, ali su važan obol dali i Joe Ingles s raznovrsnih devet poena, sedam skokova i šest asistencija te b>Jordan Clarkson sa 17 poena.

Bojan Bogdanović šutirao je jako loše pa je susret završio s osam poena (2/9 iz igre, 1/5 za tri, 3/3 bacanja), a tome je dodao četiri skoka i asistenciju. Kod Bostona se najbolje snašao Marcus Smart koji je ispucao čak 15 trica i pogodio šest za 29 poena i tri skoka.

U Brooklynu nije bilo nikakvih drama ni dilema u dvoboju Netsa i Spursa. Gosti iz Texasa se bez Aldridgea i Belinellija nisu ni pojavili na susretu pa je domaćin brzo postavio pravila igre te je sa 60% šuta iz igre i 14 skokova viška uz devet napadačkih brzo otpuhao goste s terena. Već na koncu prve je bilo 41:22, a razlika će u drugoj ići do maksimalnih +31.

Nisu se Spursi približili nešto osjetnije do samog kraja i uvijek se rezultat kretao na oko 20 poena prednosti za Brooklyn pa je utakmica brzo rezultatski bila gotova. Sreća u nesreći za hrvatske ljubitelje Spursa je da to znači da je svoje prve NBA minute dobio Luka Šamanić.

Mladi je hrvatski igrač u debiju skupio 12 minuta u kojih je stigao uputiti i promašiti četiri šuta, a svoj je obol statistici dao u dva skoka i tri asistencije, a s njim na terenu su Spursi ostvarili pozitivnih šest poena prednosti. Prvo ime Netsa, a i susreta bio je Caris LeVert s triple-doubleom od 27 poena uz 11 skokova i 10 asistencija.

NBA
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 127:117
Boston Celtics - Utah Jazz 99:94
Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 139:120

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!