Košarka

NBA se sprema za koronavirus, pripreme za mogućnost praznih tribina

Matej Kačan • subota, 07.03.2020.
NBA se sprema za koronavirus, pripreme za mogućnost praznih tribina

Kako prenosi Bleacher Report, NBA liga poslala je svojim ekipama obavijest da se počnu pripremati na mogućnost da se utakmice igraju pred praznim tribinama ako to bude nužno...

Izbijanje koronavirusa utječe na sportske priredbe i rasporede po cijelom svijetu, a na to imune možda neće ostati ni SAD. Naime, NBA liga se ozbiljno sprema za svaku mogućnost pa je tako već kontaktirala sve svoje ekipe o mjerama pripreme za širenje tog virusa.

Obavijest lige prema franšizama govori da bi se momčadi trebale pripremiti na mogućnost igranja utakmica iza zatvorenih vrata samo s nužnim osobljem, bez navijača i predstavnika medija. Liga pozorno prati posljedice virusa na sportska događanja u Kini koja je obustavila sve te Italiji gdje se igra bez gledatelja i sprema se na sve ishode.

Trenutno SAD nisu pretjerano pogođene virusom te još nijedan sportski događaj nije pogođen niti otkazan zbog koronavirusa. Naravno, NBA je biznis u kojem se vrte milijarde dolara pa je jedna od glavnih briga ekonomske prirode. Zatvorena vrata značila bi milijunske štete i za franšize, ali i za TV kuće koje prenose utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!