Košarka

Vrlo dobar nastup Hezonje nije pomogao Blazersima, Kingsi slavili prvi put nakon više od sedam godina

Branimir Korać • nedjelja, 08.03.2020.
Vrlo dobar nastup Hezonje nije pomogao Blazersima, Kingsi slavili prvi put nakon više od sedam godina

Portland Trail Blazersi upisali su novi poraz, ovaj put kod kuće protiv Sacramento Kingsa. Jednu od svojih najboljih utakmica u dresu Portlanda odigrao je Mario Hezonja...

Portland je van kruga momčadi koje drže pozicije za doigravanje i kako igra u posljednje vrijeme, neće zaprijetiti trenutno osmoplasiranom Memphisu. Kako sezona odmiče, Memphis drži konstantu, a Blazersi ne napreduju, posebno na rezultatskom planu. Da bi se vratili u igru za doigravanje trebat će im velika serija pobjeda, a pritom i Memphis treba padati.

Sacramento Kingsi u Portlandu nisu slavili od prosinca 2012. godine, na omjeru su ispod 50 posto i Blazersi moraju takve utakmice dobivati ako misle nekim čudom do doigravanja.

Ovdje su poraženi 123:111 u susretu u kojem od početka ništa nije išlo smjerom kojem su se nadali. Vrlo loša obrana u prvom poluvremenu u kombinaciji sa sjajnom šuterskom večeri Kingsa odvela je Portland u visok zaostatak i minus 77:54 već na poluvremenu.

U nastavku susreta Blazersi su očajnički pokušavali smanjiti zaostatak, ali nije išlo. Bilo je dosta nervoze, krivih odluka, Sacramento je ušao u pravi ritam i Portland je potpuno potonuo.

Još na kraju rezultatski i nije bilo toliko pogubno za Portland koji je zamaskirao priču u završnici susreta kada je uspio smanjiti ogroman zaostatak.

Mario Hezonja bio je dobar, igrao je 23 minute i ubacio 16 poena (5/7 za dva, 2/4 za tri) čemu je dodao tri skoka te mu je ovo svakako među boljim nastupima u dresu Blazersa.

Osim njega po 19 poena ubacili su Hassan Whiteside (11 skokova) i CJ McCollum (šest asistencija). Damian Lillard je podbacio s 12 poena i šutom 4/15.

Kod Kingsa Bogdan Bogdanović ubacio je 27 poena (7/11 trica) uz osam asistencija i pet skokova, Buddy Hield dodao je 22 poena (6/9 trica), Harrison Barnes 20 poena (5/7 trica) i pet skokova, a De'Aaron Fox 14 poena uz 11 asistencija i pet skokova.

NBA:
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 111:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!