Nogomet

Klepač zabio pa odmah pocrvenio zbog starta nad Ibričićem, Baturina srušio Maribor

Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.03.2020.
Klepač zabio pa odmah pocrvenio zbog starta nad Ibričićem, Baturina srušio Maribor
Foto: Pixsell

U subotu su u slovenskom prvenstvu odigrana dva susreta, a u oba su slavili gosti i to uz pogotke hrvatskih igrača. Bravo je s 2:1 iznenadio u Ljudskom vrtu Maribor, a Aluminij je s 3:1 bio bolji od Domžala...

Aluminij je najugodnije iznenađenje slovenskog prvenstva ove sezone, a u 25. kolu vratio se pobjedama, nakon dva susreta s ukupno jednim osvojenim bodom, slavio je u gostima kod Domžala.

Domžale su u problemima i u vrlo lošoj formi te su tek na devetoj poziciji s 26 osvojenih bodova, jednako kao i Tabor koji drži osmo mjesto.

Momčad iz Kidričevog slavila je u Domžalama golovima Tilena Pečnika, Nemanje Jakšića i Mihaela Klepača. Hrvatski internacionalac u 73. minuti pobjegao je obrani domaćina i pogodio za 3:0, ali već u sljedećoj minuti zaradio je drugi žuti karton zbog prekršaja nad Senijadom Ibričićem na sredini terena.

Bivši igrač Šibenika Zeni Husmani u sudačkoj nadoknadi samo je smanjio na 3:1.

U odličnoj formi je Bravo koji je pobjegao iz zone ispadanja i došao do šestog mjesta nakon pobjede u gostima kod kandidata za naslov prvaka Maribora.

Gosti su poveli golom Luke Zinka u 14. minuti, a Luka Koblar 14 minuta kasnije zaradio je drugi žuti karton i stavio Maribor u još veće probleme.

U igri s igračem više, u završnici prvog poluvremena, igrač Dinama na posudbi u Bravu Roko Baturina nakon odličnog dodavanja dolazi sam pre vratara i ruitinski zabija za 2:0. Tavares je u sudačkoj nadoknadi susreta smanjio na konačnih 2:2.

U ova dva susreta nastupio je niz Hrvata. Kod Aluminija cijelu utakmicu odradili su Matija Kovačić, Renato Pantalon i Ante Živković, vjerojatno bi i Klepač da nije stiglo to isključenje. U drugom susretu Baturina je kod Brava igrao do 84. minute.

Rezultati by SofaScore

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo08.03.2020. u 16:06
    Mali Baturina dosad u svakom nastupu gol, ako sam dobro popratio!?
    cimbo