Nogomet

Gasperini: 'Navikli smo se na Ligu prvaka, možemo još više'

Matej Kačan • utorak, 10.03.2020.
Gasperini: 'Navikli smo se na Ligu prvaka, možemo još više'

Vrlo zadovoljan je nakon 4:3 pobjede i prolaska u četvrtfinale Lige prvaka bio trener Atalante Gian Piero Gasperini pod čijim vodstvom Atalanta ove sezone igra fantastičan nogomet...

Spektakl na praznoj Mestalli pružila je Atalanta, a posebno Josip Iličić koji je u pobjedi nad Valencijom postigao četiri gola. Zadovoljan je nakon pobjede i prolaza u četvrtfinale bio trener Atalante Gian Piero Gasperini.

"Nikad nije lako. Primili smo neke golove koji su se mogli izbjeći, ali smo definitivno htjeli pobijediti ovdje, a ne proći remijem ili porazom. Željeli smo svoj dobar rad potvrditi pobjedom", kazao je Gasperini.

Mario Pašalić je iz igre izišao u 83. minuti, a zanimljivo je da je u toj izmjeni zapravo van igre trebao četverostruki strijelac.

"Iličić je htio izaći, ali sam mu rekao da pričeka minutu pa da ću ga izvaditi. Treba mu malo da se oporavi nakon većeg napora, ali je uvijek jači nego prije nakon nekoliko minuta. Mislim da je tek nekoliko igrača postiglo četiri gola u jednoj utakmici Lige prvaka!"

Atalanta je slabo ušla u Ligu prvaka s dva poraza, ali je poslije toga momčad proigrala. Atalanta postiže i nevjerojatno mnogo pogodaka te trenutno broji čak 87 u 38 susreta u svim natjecanjima.

"Mislim da je nevjerojatno i izvanredno što postižemo toliko pogodaka, često četiri ili više. Nakon teškog starta u Ligu prvaka smo se navikli i shvatili smo ju, dobili smo četiri za redom i večeras smo vidjeli da možemo mnogo bolje."

Nakon susreta je Gasperini podigao majicu na kojoj je pisala poruka podrške ljudima u Bergamu i sjevernoj Italiji koji su paralizirani epidemijom koronavirusa koja je najviše zahvatila to područje.

"Znamo da nas je mnogo ljudi gledali u Bergamu. Primili smo mnogo poruka, uključujući i onu šefa bolnice. Drago mi je da smo im pružili trenutak sreće", zaključio je Gasperini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!