Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 10.03.2020, 21:00 h
Atalanta
Atalanta 3:4 Valencia
Valencia

Atalanta i Valencia pružile novi spektakl, o Iličićevoj partiji još će se dugo pričati

Matej Kačan • utorak, 10.03.2020.
Atalanta i Valencia pružile novi spektakl, o Iličićevoj partiji još će se dugo pričati

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka Atalanta je na praznoj Mestalli obranila prednost te je opet zabila četiri pogotka Valenciji. 4:3 i ukupnih 8:4 tako vode dalje klub iz Bergama...

Jedanaesterci, golovi, spektakl i Josip Iličić. S tih nekoliko riječi se može sažeti dvomeč Valencije i Atalante koji je nakon uragana u Milanu nadmašio sam sebe te je na praznoj Mestalli ponudio još sedam golova.

Valencia - Atalanta Rezultati uživo

Nije u Valenciji na stadionu bilo gledatelja, ali mi pred malim ekranima smo mogli uživati u još jednoj napadačkoj rapsodiji koja je završila s 4:3 za Atalantu uz četiri gola sjajnog Slovenca. Tako je s ukupnih 8:4 Atalanta prošla dalje, a ako je bilo ikakve nade za Valenciju, ona je raspršena u prvim trenucima uzvrata.

Tek što je susret počeo, Atalanta je Valenciji zadatak povratka učinila praktički nemogućim. Josip Iličić se sjurio u šesnaesterac Valencije te je sjajnom fintom stao i prevario sve. Na taj je potez nasjeo Mouctar Diakhaby koji se nije mogao zaustaviti u klizećem startu pa je pokupio Slovenca.

Sudac nije imao drugog izbora nego pokazati na bijelu točku, a najstrožu kaznu je izveo sam Iličić koji je pucao po sredini i donio Atalanti vodstvo. Nakon gola je Valencia krenula naprijed pa Rodrigo prijeti iz daljine u devetoj minuti, ali u je udarac obranjen.

Stigao je domaćin do pogotka u 21. minuti. Dani Parejo je na sredini terena ukrao jednu loptu te je poslao dugo dodavanje, ali je Palomino klizećim startom to presjekao. No Atalantin stoper nije uspio previše odnijeti loptu pa ju je pokupio Kevin Gameiro koji nema težak posao za postavljanje 1:1.

Primirila se utakmica nakon toga pa se činilo da će se na odmor s 1:1, ali je tragičar Diakhaby u 41. opet skrivio penal. Ovaj put je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a nakon VAR provjere je Iličić i drugi put precizan za 2:1.

Nije prošlo dugo u drugom dijelu, a Valencia je opet izjednačila. Nespretno izgubljenu loptu Atalante su pokupili domaćini koji su malo kombinirali oko šesnaesterca Atalante, a onda je na desnoj strani loptu dobio Ferran Torres koji je ubacio, a lopta nalazi glavu Gameira koji iz blizine postavlja 2:2.

Stil Atalante je da mora napadati, a tako je bilo i na 2:2. No Talijani do novog vodstva nisu došli već se u 67. događa upravo suprotno. Nakon izvedenog auta Atalante je Parejo ukrao loptu i dodao dugo dodavanje u prostor koje je prihvatio Torres i lijepim lobom matirao vratara za 3:2.

No nije dugo trajalo vodstvo Valencije jer se odmah nastavlja golijada. Zaprijetio je Duvan Zapata, ali neuspješno, ali već minutu kasnije gosti kradu loptu na svojih 20 metara i kreću u ubojitu kontru. S desne strane je Zapata dodao za Iličića koji radi tri koraka te s ruba šesnaesterca lijevom nogom divno gađa desni donji kut za svoj hat-trick i 3:3.

Nakon tog gola su se počele raditi izmjene, a igra se smirivala, no Iličić ni tada nije rekao svoju zadnju. U 82. minuti su predivno na polovici Valencije kombinirali Freuler, Malinovski i Zapata, a nakon tri dodavanja iz prve je Freuler pronašao samog Iličića koji s desne strane šesnaesterca lijevom nogom gađa suprotni kut za 4:3 i svoj četvrti gol u fantastičnoj večeri.

Mario Pašalić je u 83. minuti nakon pogotka izašao van igre, a do kraja nije bilo pogodaka pa nakon čak 12 golova u 180 minuta Atalanta ide dalje i obećava uveseljavanje nogometnih zaljubljenika i u četvrtfinalu.

Valencia - Atalanta Rezultati uživo

Liga prvaka, osmina finala:
Valencia - Atalanta 3:4

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

RB Leipzig3:0Tottenham
Atalanta3:4Valencia
Liverpool2:3 *Atlético Madrid
PSG2:0Borussia D.
Juventus2:1Lyon
Manchester City2:1Real Madrid
Bayern4:1Chelsea
Barcelona3:1Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!