Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 10.03.2020, 21:00 h
RB Leipzig
RB Leipzig 3:0 Tottenham
Tottenham

Dominantnom predstavom Leipzig svladao i eliminirao bezopasni Tottenham

Jan Šneler • utorak, 10.03.2020.
Dominantnom predstavom Leipzig svladao i eliminirao bezopasni Tottenham

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka, RB Leipzig je prilično rutinski i sigurno došao do slavlja protiv bezopasnog i neuvjerljivog Tottenhama...

Prije manje od godinu dana finalisti Lige prvaka, a večeras momčad koja u dva ogleda s RB Leipzigom nije postigla niti jedan pogodak. To je priča Tottenhama koji je poražen i u uzvratnom susretu te već u osmini finala ispada iz Lige prvaka.

RB Leipzig - Tottenham Rezultati uživo

Domaći su od početka igrali dobro i nakon samo dvadesetak minuta riješili pitanje prolaza. Već u 10. minuti Timo Werner lijepo je ostavio loptu za Marcela Sabitzera koji silovitim udarcem s ruba šesnaesterca matira nemoćnog Hugu Llorisa.

Samo deset minuta kasnije, rastrčani i raspoloženi Angelino oštro ubacuje u peterac gdje Werner zakucava u mrežu, no VAR pokazuje kako je ipak njemački reprezentativac bio u nedozvoljenoj poziciji. Ipak, Leipzig je u 21. minuti postigao pogodak. Obrana Tottenhama još jednom je zakazala i to naročito Serge Aurier koji je bio katastrofalan u uvodnim minutama.

Bek Spursa praktički je uposlio Angelina koji mirno prolazi po lijevoj strani, ubacuje za natrčalog Sabitzera koji preciznim udarcem glavom pogađa prvi kut gola Tottenhama. Bilo je prilično jasno kako Tottenham jedino prošlogodišnji scenarij iz Amsterdama može izvući, ali ove sezone Lucas Moura nije u takvoj formi.

Werner je mogao dokrajčiti Spurse, ali iskazao se i Lloris. Jedinu ozbiljnu priliku gosti su imali pred sam kraj prvog dijela, ali domaći vratar odbija pokušaj Giovani Lo Celsa. U nastavku susreta vidjeli smo dosta kartona, nešto težih prekršaja i jasno izmjena.

Nogometa, barem onog uzbudljivog bilo je sve manje što je i logično jer je bilo jasno kako je Leipzig prošao dalje. Werner je kontinuirano pokušavao, bio je dosta opasan, ali večeras se nije upisao u listu strijelaca. S druge strane, prilika Tottenhama praktički nije niti bilo. Nevjerojatno za momčad koja gubi i jedini način da preokrenu tijek je da postignu tri pogotka.

Točku na i postavio je Emil Forsberg u 87. minuti susreta. Iako smo se nadali ulasku Danija Olma, Julian Nagelsmann ubacio je Šveđanina upravo pola minute ranije, a ovaj mu je vratio pogotkom. Nakon jedne polukontre, u šesnaestercu griješi Eric Dier, a najspretniji je Forsberg koji pogađa za konačnih 3:0.

Leipzig je tako prošao dalje bez primljenog pogotka u oba susreta. Ujedno, ovo je drugi put u povijest kako će Leipzig igrati četvrtfinale nekog europskog natjecanja. Prvi put dogodilo se to prije dvije sezone kada su u četvrtfinalu Europske lige izgubili od Marseillea.

Što se tiče Tottenhama, još jedan razočavarajući ishod ove sezone. Pravo pitanje za vodstvo kluba koje je s velikim uzbuđenjem dovelo Jose Mourinha na klupu, a koji apsolutno ni s čim nije popravio igru Spursa. Očigledno je hendikep igranja bez Harryja Kanea i Heung-Min Sona prevelik za Tottenham.

RB Leipzig - Tottenham Rezultati uživo

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

RB Leipzig3:0Tottenham
Atalanta3:4Valencia
Liverpool2:3 *Atlético Madrid
PSG2:0Borussia D.
Juventus2:1Lyon
Manchester City2:1Real Madrid
Bayern4:1Chelsea
Barcelona3:1Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!