Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 08.08.2020, 21:00 h
Bayern
Bayern 4:1 Chelsea
Chelsea

Bavarci i u uzvratu pregazili Chelsea, Perišić među strijelcima

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 08.08.2020.
Bavarci i u uzvratu pregazili Chelsea, Perišić među strijelcima

Bayern nije imao milosti niti u Münchenu i upisao je vrlo visoku pobjedu protiv Chelseaja i u uzvratnom dvoboju. Susret je okončan pobjedom domaćina 4:1...

Chelsea je u München otišao na put bez nade iako je Frank Lampard govorio kako se neće predati i da će se boriti dok god ima nade za prolaz. Međutim Bayern je već u Londonu slavio s 3:0, kvalitetniji je od Chelseaja i trebalo se dogoditi čudo da Bavarci sve to prokockaju u uzvratu.

Čudo se nije dogodilo već novi visoki poraz Chelseaja. Ovaj put završilo je 4:1, ponovno je bio raspoložen Robert Lewandowski za kojeg skromna obrana Chelseaja nije pronalazila nikakvo rješenje.

Među strijelcima je bio i Ivan Perišić koji je u 24. minuti pogodio za u to vrijeme 2:0 i već tada je bilo jasno da Bavarci idu u četvrtfinale. Tako je i bilo, do kraja susreta Tolisso i Lewandowski svojim drugim golom postavili su konačnih 4:1.

Bayern izgleda moćno, a Chelsea je osjetio tu moć već u prvom susretu. Uzvrat je bio, realno, formalnost, teško je shvatiti što bi se trebalo dogoditi da Chelsea uspije napraviti takav preokret u Münchenu.

Vrlo brzo postalo je jasno da samo jedna momčad može do pobjede i u ovom susretu. Niti 25 minuta nije trebalo Bayernu da dođe do vodstva 2:0 i potopi nade gostiju.

U sedmoj minuti Willy Caballero u situaciji jedan na jedan ruši Lewandowskog, nakon pregleda VAR-a potvrđen je kazneni udarac koji Poljak bez greške pretvara u pogodak.

Novi pogodak stigao je u 24. minuti. Očajna reakcija obrane Chelseaja koja je ostavila potpuno samog Ivana Perišića u 16 metara, Lewandowski ga je odmah uoči, proigrao, a Perišić mirno zabio.

U 28. minuti Chelsea dolazi do pogotka koji na kraju nije priznat. Isprva nije bilo jasno o čemu se radi, ali ispostavilo se da je Tammy Abraham kod primanja lopte bio u minimalnom zaleđu, akcija se nastavila, ostavio je loptu za Calluma Hudson-Odoija koji lijepo pogađa s 20 metara, ali VAR je pomogao da se gol ne računa.

U završnici prvog dijela ipak pogodak za Chelsea za smanjenje na 2:1. Nakon ubačaja s lijeve strane, Neuer je kratko odbio loptu, samo na nogu Abrahama koji iz blizine zabija.

U drugom dijelu Bavarci su samo zaključili priču. prvo je u 76. minuti Lewandowski netipično nabacio s lijevog krila za samog Tolissoa da bi u 84. minuti nakon ubačaja Odriozole glavom zakucao loptu u mrežu za konačnih 4:1.

Ivan Perišić igrao je do 64. minute kada ga je zamijenio Philippe Coutinho, a Mateo Kovačić odradio je cijelu utakmicu.

Bayern München - Chelsea Rezultati uživo

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

RB Leipzig3:0Tottenham
Atalanta3:4Valencia
Liverpool2:3 *Atlético Madrid
PSG2:0Borussia D.
Juventus2:1Lyon
Manchester City2:1Real Madrid
Bayern4:1Chelsea
Barcelona3:1Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!