Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 08.08.2020, 21:00 h
Barcelona
Barcelona 3:1 Napoli
Napoli

Barcelona u prvom poluvremenu riješila pitanje prolaza, Rakitić asistirao i skrivio penal

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 08.08.2020.
Barcelona u prvom poluvremenu riješila pitanje prolaza, Rakitić asistirao i skrivio penal

Vrlo sadržajan bio je uzvrat osmine finala između Barcelona i Napolija, a Barca je na kraju odnijela pobjedu 3:1 i tako prošla u četvrtfinale koje će se igrati u Lisabonu...

Vrlo dobar bio je uzvratni dvoboj na Camp Nouu između Barcelone i Napolija, a Barcelona je na kraju ipak bila uspješnija, opravdala status favorita i prošla u četvrtfinale.

Sve su domaćini odradili u prvom poluvremenu kada je prvo Rakitić asistirao iz kornera Lengletu pa Messi sjajnim solo prodorom povisio na 2:0, a onda i izborio kazneni udarac koji je Suarez pretvorio u treći pogodak.

U zadnjim trenucima sudačke nadoknade prvog dijela Rakitić je skrivio kazneni udarac, a Insigne ga realizirao, vratio nadu Napoliju, ali rezultat se nije mijenjao.

Barcelona prolazi u četvrtfinale iako se Napoli borio u drugom dijelu, stvorio nekoliko dobrih prilika, ali nije uspio doći do pogotka.

Od početka susreta Napoli je pokazao kako nije došao u Barcelonu na izlet već da želi prolaz. Tako je u drugoj minuti bio vrlo blizu pogotku kada je Dries Mertens dobio loptu na šest-sedam metara, pucao iz voleja, nije ju najbolje zahvatio, no ona svejedno pogađa vratnicu.

Iako je Napoli dobro krenuo, Barcelona je rano povela. U 11. minuti Rakitić je ubacio iz kornera, glavom je pucao Clement Lenglet i zabio za vodstvo. Čekala se potvrda pogotka jer je Lenglet prije skoka odgurnuo Demmea koji inercijom ruši Koulibalyja, ali procijenjeno je da prekršaja nije bilo.

Barca je tu preuzela kontrolu nad susretom, a kada je u 23. minuti Messi zabio za 2:0, Napolijeve šanse dobile su težak udarac. Bio je to još jedan "mesijevski" prodor, prošao je kroz obranu, padao, dizao se i na kraju pucao iz teške pozicije dovoljno dobro za pogodak.

Rakitić je mogao upisati još jednu asistenciju kada je u 30. minuti pronašao Messija koji zabija za 3:0, ali gol je opravdano nepriznat zbog Messijevog igranja rukom.

Nova uzbuđenja stigla su u završnici prvog dijela. Prvo je Messi izborio kazneni udarac nakon prekršaja Koulibalyja, izveo ga je Suarez i pogodio za 3:0 da bi u posljednjim trenucima nadoknade Rakitić u 16 metara srušio Mertensa, dosuđen je novi kazneni udarac, a realizirao ga je Insigne.

U drugom dijelu Napoli je bio bolji i opasniji, imao nekoliko izglednih prilika koje nije iskoristio, a Hirving Lozano bio je najbliži poravnanju u nekoliko navrata. Doduše lopta je jednom i završila u golu nakon udarca Milika, ali iz zaleđa.

Završilo je 3:1, Barcelona ide u četvrtfinale gdje će imati jako težak posao protiv Bayerna.

Barcelona - Napoli Rezultati uživo

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

RB Leipzig3:0Tottenham
Atalanta3:4Valencia
Liverpool2:3 *Atlético Madrid
PSG2:0Borussia D.
Juventus2:1Lyon
Manchester City2:1Real Madrid
Bayern4:1Chelsea
Barcelona3:1Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!