Nogomet

Nagelsmann: 'Ovo je veliki trenutak za naš klub, zaslužili smo prolaz'

Jan Šneler • srijeda, 11.03.2020.
Nagelsmann: 'Ovo je veliki trenutak za naš klub, zaslužili smo prolaz'

Za razliku od utučenih protivnika, u taboru RB Leipziga vladalo je veliko zadovoljstvo činjenicom da su prvi put izborili nastup među osam najboljih u Ligi prvaka...

Potpuno zasluženo RB Leipzig je prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Sjajne dvije predstave protiv prošlogodišnjih finalista Tottenhama omogućile su momčadi prvi nastup među osam najboljih u najelitnijem europskom nogometnom natjecanju. Jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh svakako je sjajni mladi trener Julian Nagelsmann.

"Ovo je veliki trenutak za naš klub, ali i za mene kao trenera. Zaslužili smo prolaz jer smo imali potpunu kontrolu u obje utakmice, postigli četiri pogotka i sačuvali praznu mrežu. Teško je biti savršen u nogometu jer uvijek postoje greške, ali mi smo stvarno kontrolirali tijek igre svih 180 minuta", rekao je nakon susreta trener Leipziga.

Doista, savršenstvo je prava riječ kako opisati igru Leipziga. U Londonu su mogli puno teže poraziti Tottenham, ali sve su ispravili u uzvratu na domaćem terenu. Spursi su bili odsječeni i praktički nisu stvorili ništa vrijedno spomena.

"Malo smo bili lijeni na početku drugog dijela, ali smo se vrlo brzo trgnuli. Da smo malo jače pritisnuli mogli smo postići još koji pogodak, ali svakako da sam zadovoljan i pobjedom od 3:0. Jako je dobro kada imate mladu momčad koja ima ogromnu količinu samopouzdanja", zaključio je njemački trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!