Košarka

Rudy Gobert pozitivan na koronavirus, NBA sezona prekinuta!

Branimir Korać • četvrtak, 12.03.2020.
Rudy Gobert pozitivan na koronavirus, NBA sezona prekinuta!

NBA sezona do daljnjeg je prekinuta! Centar Utah Jazza Rudy Gobert bio je pozitivan na koronavirus, dvoboj između Oklahoma City Thundera i Utah Jazza odgođen je neposredno prije samog podbacivanja, a NBA liga ubrzo je potvrdila prekid natjecanja do daljnjeg.

Jedanaesti ožujak u sportskom svijetu je najkaotičniji dan u novijoj povijesti. Getafe je napravio dobar potez odbijanjem putovanja u Milano, Roma nije dobila dozvolu za slijetanje zrakoplova u Sevillu, Španjolci su privremeno prekinuli sezonu, ostali zatvorili tribine, a vrhunac se dogodio tijekom noći.

Naime u Oklahoma Cityju trebali su igrati domaći Thunder i Utah Jazz, igrači su odradili zagrijavanje i predstavljanje te kada se očekivalo podbacivanje, odjednom je nastala strka i igrači su povučeni u svlačionice.

Ubrzo je stigla obavijest kako su neki igrači Utah Jazza bolesni, a nakon što je objavljeno da je susret odgođen, postalo je jasno da je u pitanju nešto ozbiljnije.

Rudy Gobert bio je pozitivan na koronavirus. Gobert je doputovao s momčadi, čak dva sata prije početka susreta bio je upitan za nastup da bi odluka pala da ipak preskoči ovaj dvoboj. Testiran je na koronavirus i pokazalo se da ga nosi u sebi. Kako NBA liga navodi u svom priopćenju Gobert nije bio u dvorani. Zbog bolesti nije nastupio niti Emmanuel Mudiay, ali u ovom trenutku nije poznato je li i on pozitivan na COVID-19.

Odmah nakon što je postalo jasno da je Gobert zaražen, NBA liga je objavila privremeni prekid sezone te će uskoro objaviti sljedeće korake.

Igrači Utah Jazza i Oklahoma City Thundera ostali su u svlačionici i svi su testirani na koronavirus. Među njima je i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović.

Gobert je nastupio u svim proteklim utakmicama Jazzera u zadnje vrijeme i sada je u strahu praktički cijela liga. Gobert je mogao zaraziti bilo kojeg igrača koji je mogao dalje širiti zarazu, to je bio glavni razlog zbog kojeg je liga odlučila suspendirati sezonu.

Prema neslužbenim informacijama svi igrači i članovi stožera svih momčadi bit će po kratkom postupku testirani na prisustvo koronavirusa u organizmu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBARudy Gobert
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!