Košarka

Turk Telekom i Hapoel Jerusalem prošli dalje, Nižnji izjednačio protiv Dijona

Matej Kačan • srijeda, 11.03.2020.
Turk Telekom i Hapoel Jerusalem prošli dalje, Nižnji izjednačio protiv Dijona
Foto: Pixsell

Odigrana su tri uzvrata u osmini finala košarkaške Lige prvaka, a u dva od tri para smo dobili pobjednike serija. Jedina koja se nastavlja bit će ona između Dijona i Nižnjeg iz Novgoroda...

Košarkaši Nižnjeg iz Novgoroda su domaćom pobjedom zaradili još jedan susret i putovanje u Francusku. Nakon pobjede kod kuće je Dijon u Rusiji morao potpisati kapitulaciju te s 88:79 mora igrati još jedan susret.

Od samog starta susreta su domaćini poveli te su održavali prednost, a nakon prve dionice bilo je pet razlike, kao i na poluvremenu ka je na semaforu stajalo 46:41. Uspio je Dijon smanjiti na dva razlike do kraja treće dionice, ali je domaćin dobrom posljednjom četvrtinom stigao do pobjede od devet razlike i izborene majstorice.

Evgenij Baburin je s 22 poena vodio pobjednike, dok mu je ruku u izjednačavanju serije dao Terell Parks s 14 poena uz 10 skokova. Kod Dijona je 18 ubacio Richard Solomon, a David Holston i Lamonte Ulmer su zabili po 12.

Nikakvih problema nije imao Turk Telekom koji je protiv svog nacionalnog rivala Bešiktaša s lakoćom izborio prolazak dalje i to dvokorakom. Vodio je Bešiktaš kroz prvu dionicu i to 22:18 nakon deset minuta, ali je uraganska druga dionica to pretvorila u plus devet za klub iz Ankare na poluvremenu.

Nastavilo se to i u trećoj dionici u kojoj prednost Turk Telekoma ide i do 17 razlike, a u posljednjoj četvrtini nije bilo previše uzbuđenja ni poena pa sve završava s 84:66 za goste koji idu dalje.

Nick Johnson je sjajnom partijom vodio pobjednike, a ubacio je 27 poena uz šest skokova i osam dodavanja. T.J. Campbell je dodao 16 ubačaja uz šest asistencija. Iskusni centar Oguz Savas je s 23 poena uz osam skokova bio prvo ime Bešiktaša.

U posljednjem susretu dana je Hapoel Jeruzalem u prvom poluvremenu potpuno nadigrao Peristeri te je vodio s 46:28 i činilo se da je riješio sve dvojbe u tom aru. No gosti su u Grčkoj u trećoj dionici potpuno stali te su ubacili samo sedam poena, a Peristeri se vratio na samo tri razlike.

Izraelci su ipak uspjeli izboriti drugu pobjedu Već do konca treće je prednost povećana do šest razlike, a ista je održana i do samog konca te konačnih 79:73 za prolazak s uvjerljivih 2-0.

J'Covan Brown je s 25 poena vodio pobjednike, a poen manje je ubacio James Faldeine. Kod Peristerija je 14 zabio Yanick Moreira, a Panagiotis Vasilopoulos je zabio 12. 11 je ubacio bivši šuter Zadra Steven Gray.

FIBA Liga prvaka, osmina finala:
Nižnji Novgorod - Dijon 88:79
Bešiktaš - Turk Telekom 66:84
Peristeri - Hapoel Jeruzalem 73:79

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!