Nogomet

Brekalo asistirao, Wolfsburgu ipak poraz protiv Šahtara, Bayer slavio u Glasgowu

Branimir Korać • četvrtak, 12.03.2020.
Brekalo asistirao, Wolfsburgu ipak poraz protiv Šahtara, Bayer slavio u Glasgowu

Odigrana su još tri susreta osmine finala Europske lige, a domaćini nisu uspjeli niti u jednom susretu doći do pobjede. Razočarao je rezultatski Wolfsburg koji je kod kuće poražen od Šahtara...

Vrlo uzbudljivu utakmicu odigrali su Wolfsburg i Šahtar. Šahtar je slavio s 2:1, imao je i dozu sreće, ali za njega je ionako najbitnije da na uzvrat nosi prednost.

Već u 17. minuti poveo je golom Juniora Moraesa koji se dobro snašao pred golom nakon što je obrana domaćina loše reagirala na ubačaj s lijeve strane.

U 22. minuti dosuđen je kazneni udarac za Šahtar i umjesto povećanja prednosti, slabi udarac Kovalenka brani Casteels. Novi kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi prvog dijela i novi promašaj. Ovaj put u pravom smislu, Wout Weghorst okliznuo se i pucao vrlo visoko iznad gola.

U drugom dijelu Josip Brekalo ubacuje iz kornera, a lijepim udarcem glavom Brooks zabija za 1:1. Međutim Šahtar je ipak na kraju odnio pobjedu, u 73. minuti Antonio je pogodio za 2:1.

Brekalo je kod domaćina odradio cijelu utakmicu.

Bayer Leverkusen odnio je pobjedu 3:1 s gostovanja kod Rangersa. Nijemci su kvalitetniji protivnik i to su i potvrdili.

Na polovici drugog poluvremena gosti su imali 2:0 golovima Havertza i Aranguiza, Edmundsson je smanjio, a u završnici je Bailey postavio konačnih 3:1.

Borna Barišić igrao je cijelu utakmicu.

Olympiakos je odnio remi 1:1 s Wolverhampton i može biti zadovoljan. Od 29. minute igrao je bez Semeda koji je zaradio isključenje, ali gosti nisu iskoristili igrača više.

Domaćin je čak poveo s 1:0 golom El Arabija, ali Neto je poravnao i tih 1:1 ostalo je do kraja susreta.

Europska liga, osmina finala:
Wolfsburg - Šahtar 1:2
Rangers - Bayer Leverkusen 1:3
Olympiakos - Wolves 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!