Ostali sportovi

Filipi: 'Maksimalno sam spreman, jedva čekam prvu borbu'

Matej Kačan • subota, 14.03.2020.
Filipi: 'Maksimalno sam spreman, jedva čekam prvu borbu'
Foto: Pixsell

Hrvatski boksači otputovali su u London na kvalifikacijski turnir za Olimpijske Igre u Tokiju, a svoj nastup u teškoj kategoriji je najavio Toni Filipi...

Kako prenosi Zadarski list, hrvatski boksači će usprkos koronavirusu odraditi europske olimpijske kvalifikacije u Londonu, a najavu svog nastupa dao je Zadranin Toni Filipi koji se bori u teškoj kategoriji i kojem je ovo dosadašnji vrhunac karijere.

"Maksimalno sam spreman za nastup u Londonu. Za Olimpijske igre moram ući u polufinale, a već znam tko će nastupiti pa nema većih iznenađenja. Jedva čekam prvu borbu, pritisak ne osjećam. Do finala treba četiri-pet mečeva", kazao je Filipi.

Kako Zadranin kaže, pripreme su odrađene vrlo kvalitetno i kvalifikacije je Filipi dočekao maksimalno spreman.

"Trener Kadić i ja smo odradili sve zacrtano. Dugo smo u trenažnom procesu. Bili smo i kod Pere Tadića u Puli, radio sam i s Marijom Šivolijom, bilo smo i u Italiji s jakim reprezentacijama tjedan dana gdje smo sparirali i odrađivali tehnički dio kojem smo posvetili dosta vremena. Važna je i kondicija, ali ako je tehnika dobra manje se umarate. Nismo ništa prepustili slučaju, odlično se osjećam i spreman sam za London."

Filipi je ove godine na turniru u Debrecenu ispao u četvrtfinalu, a nije uspio obraniti naslov prvaka Hrvatske osvojen 2019. Za njega to nisu bili uspješni nastupi po rezultatu, ali ističe da je to dobra škola. Nastup u Londonu je najavio i izbornik Dorian Čalić.

"Očekivanja su velika, a vidjet ćemo pravo stanje. Sretni bi bili da se bar jedan boksač plasira na OI, a mislim da su najveći favoriti kod nas Filipi, Milun i Plantić. Zeljko i Sobjeslavski imaju malo manje međunarodnog iskustva, ali nije sporno da su kvalitetni boksači. Vidjet ćemo sve nakon ždrijeba", završio je izbornik.

Kvalifikacijski turnir u Londonu počinje u subotu, a trajat će 10 dana do 24. ožujka.

FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!