Ostali sportovi

Plantić slavio u prvom meču, Filipi i Habazin ispali

Matej Kačan • nedjelja, 15.03.2020.
Plantić slavio u prvom meču, Filipi i Habazin ispali
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Tri hrvatska predstavnika nastupila su u nedjelju na kvalifikacijskom turniru u Londonu koji vodi na Olimpijske igre u Tokiju. Luka Plantić je slavio, dok su Toni Filipi i Ivana Habazin poraženi u prvim mečevima...

Nisu pretjerano uspješan dan imali hrvatski boksači na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Londonu. Od tri nastupa hrvatskih predstavnika uspješan je bio tek jedan, a pobjedu je ostvario Luka Plantić koji je obavio sjajan posao protiv četvrtog nositelja turnira.

On je od Hrvata u ring u Londonu ušao prvi te je u poluteškoj kategoriji do 81 kilograma svladao Umara Džambekova. 23-godišnji Plantić je slavio podijeljenom odlukom sudaca s rezultatom 3-2, a za vizu za Tokio mu trebaju još dvije pobjede.

Bivši juniorski viceprvak svijeta i europski zlatni Plantić će u sljedećem meču boksati protiv Gora Nersesyana, Armenca koji je na prošlom EP osvojio brončanu medalju, a u prvom kolu kvalifikacija je sudačkim prekidom svladao Karela Holejšeka.

U drugom meču je u teškoj kategoriji u ring ušao Toni Filipi koji je odlukom sudaca ispao od Ukrajinca Serhija Horškova. Zadranin je u trećoj rundi krenuo po nokaut nakon što je izgubio u prve dvije, ali nije uspio srušiti protivnika te je izgubio s 3-2.

Mnogo se očekivalo od Ivane Habazin koja je bila u fokusu javnosti zbog profesionalne borbe za svjetski naslov u supervelter kategoriji, ali je na ovim kvalifikacijama ispala u prvom kolu velter kategorije od Francuskinje Emilije Sonvico odlukom sudaca s 4-1.

U Londonu je od Hrvata još pet predstavnika u natjecanju, a u ponedjeljak će u ring Marko Zeljko koji će se u velteru boriti s Aleksandrom Radzionovim. Nakon njega će u srednjoj kategoriji Mladen Sobjeslavski na Finca Muhammada Abdilrasoona.

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros16.03.2020. u 08:00
    Ponavlja se zadnje SP gdje su svi naši ispali u prvom kolu. Ovo sada više nije slučajno, Naš boks rapidno propada, nešto slično kao i košarka! Filipi jednostavno propada u amaterskom boksu, što čeka sa svojom profi karijerom??? A Habazinka potvrđuje da je poznata samo radi nedostatka konkurencije u... [više na forumu]
    tapiros