Ostali sportovi

Filipijev trener: 'Žao mi je jer smo imali sjajan ždrijeb, bolji nismo mogli niti zamisliti'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.03.2020.
Filipijev trener: 'Žao mi je jer smo imali sjajan ždrijeb, bolji nismo mogli niti zamisliti'
Foto: Pixsell

Prvog dana nastupa hrvatskih boksača u olimpijskim kvalifikacijama upisana je jedna pobjeda, ali uz nju i dva poraza. Luka Plantić prošao je dalje, no ispali su Ivana Habazin i Toni Filipi...

Luka Plantić odradio je odličan posao protiv favoriziranog Austrijanca Umara Džambekova kojeg je svladao na bodove.

"Protivnik je bio jako dobar, ali ja volim napadati i stvarati presing. Od početka je bilo tako iako treću rundu nisam odradio kako sam trebao. Pobjeda je tu i idemo dalje", istaknuo je Plantić za Sportske novosti.

Više se očekivalo od Tonija Filipija koji je zapeo već na startu. Protivnik mu je bio Ukrajinac Serhij Horskov koji je svakako pobjediv, ali je ipak slavio s 3:2.

"Ne znam što bih rekao, svi smo u šoku, toliko smo se trudili i mučili. Ja sam kriv, napišite slobodno da sam ja kriv", govorio je za Sportske novosti Filipijev trener Tomo Kadić koji dodaje:

"Nakon prve runde Ukrajinac je imao prednost 3:2, a kada je dobio i drugu rundu i to s 5:0, znao sam da Toni može do pobjede samo ako ga ruši. Krenuo je, bilo je prilika, malo je nedostajalo... Žao mi je jer smo imali sjajan ždrijeb, bolji nismo mogli niti zamisliti."

Dan kasnije kvalifikacije su prekinute zbog straha od širenja koronavirusa.

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!