Ostali sportovi

Otkazana sva europska prvenstva u gimnastici! Tin Srbić: 'Za mene ovo nije loša vijest'

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 17.03.2020.
Otkazana sva europska prvenstva u gimnastici! Tin Srbić: 'Za mene ovo nije loša vijest'

Europska gimnastička federacija (UEG) povukla je najstroži potez – zbog svjetske pandemije COVID-19 otkazana su sva ovogodišnja Europska prvenstva u gimnastici!

Europsko prvenstvo za seniorke i juniorke u sportskoj gimnastici trebalo se održati od 30. travnja do 3. svibnja u Parizu, od 21. do 24. svibnja Kijev je trebao ugostiti Europsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici, dok je Baku domaćin Europskog prvenstva u muškoj sportskoj gimnastici za seniore i juniore koje se ipak neće održati u planiranom datumu 27-31. svibnja.

"Budite sigurni da smo posvećeni pronalaženju izvedivih rješenja za sve ove događaje. Naš je cilj premjestiti ova natjecanja u drugu polovicu godine i radit ćemo s lokalnim organizacijskim odborima na pronalaženju novih datuma, a više informacija biti će objavljeno krajem travnja. Kako su neka od ovih natjecanja i kvalifikacijska za Olimpijske igre u Tokiju, izvijestili smo Svjetsku gimnastičku federaciju o otkazivanju natjecanja i tražimo novo rješenje", stoji u priopćenju UEG.

Kratak komentar na odluku dao je i prvi čovjek Europske gimnastičke federacije, Farid Gajibov.

"Naša glavna briga uvijek je sigurnost i dobrobit gimnastičara, njihovih trenera, navijača i naših partnera. S obzirom da trenutnu situaciju, smatramo da je odgađanje ovih natjecanja najbolja opcija."

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić u Bakuu je u svibnju trebao braniti europsko srebro na preči osvojeno prošle godine u Szczecinu. No, za to bi priliku mogao dobiti očito tek na jesen.

"Iskreno, meni ova odluka i nije toliki problem. Zbog svih ozljeda i problema koje sam imao početkom godine, nisam siguran da li bih bio u pravoj formi za Europsko prvenstvo. Ne u onakvoj s kakvom sam ja jedino zadovoljan. Loše je ipak što je cijela sezona narušena svima, ali u svemu tome lošemu meni čak to i nije ispalo toliko loše. U svakom zlu ima nečega dobroga. Nadam se da će se Europsko prvenstvo ipak održati na jesen kako je najavljeno", poručio je Tin Srbić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!