Košarka

Odgođen ždrijeb olimpijskog košarkaškog turnira

Matej Kačan • utorak, 17.03.2020.
Odgođen ždrijeb olimpijskog košarkaškog turnira
Foto: Pixsell

Ždrijeb muškog i ženskog košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju koji se trebao održati 20. ožujka u Švicarskoj je odlukom Fibe odgođen zbog koronavirusa...

Još se čeka odluka u vezi održavanja Olimpijskih igara u Tokiju. Održavanje Igara u predviđenom terminu krajem srpnja i početkom kolovoza je u pitanju zbog pandemije koronavirusa, a odluka bi se trebala donijeti u srijedu.

U međuvremenu stižu vijesti u vezi košarkaškog turnira u Tokiju, a one nisu dobre. Nakon što je igranje japanske košarkaške lige zaustavljeno samo četiri dana nakon što se nastavilo, FIBA je službeno odgodila ždrijeb košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama.

Ždrijeb muškog i ženskog natjecanja trebao se održati u Švicarskoj 20. ožujka, a novi termin nije poznat. Upitno je i održavanje kvalifikacijskih turnira za preostala mjesta koji bi se trebali igrati od 23. do 28. lipnja, a domaćin jednog od turnira je i Split.

Osim Hrvatske, turniri bi se trebali igrati u Beogradu, Kaunasu i kanadskoj Victoriji. Na splitskom dijelu bi uz Hrvatsku i njegu grupu u kojoj su Tunis i Brazil trebale nastupiti reprezentacije Njemačke, Rusije i Meksika.

U Tokiju će u košarkaškoj konkurenciji nastupiti 12 ekipa, a osam ih je poznato. To su domaćin Japan, branitelj naslova SAD, Iran, Nigerija, Australija, Francuska, svjetski prvak Španjolska i Argentina. Preostala četiri mjesta trebali bi popuniti pobjednici kvalifikacijskih turnira koji su sad, kao i sve ostalo, pod znakom upitnika.

FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!