Automoto

Utrka 24 sata Le Mansa odgođena za rujan

Matej Kačan • srijeda, 18.03.2020.
Utrka 24 sata Le Mansa odgođena za rujan
Foto: Hasan Bratic

Legendarna utrka izdržljivosti 24 sata Le Mansa koja se trebala održati 13. i 14. lipnja je odgođena za rujan zbog širenja koronavirusa, potvrdili su organizatori u srijedu...

Predsjednik organizacije Automobile Club de L'Ouest (ACO) koja organizira legendarnu automobilsku utrku 24 sata Le Mansa je u priopćenju potvrdio kako je utrka koja se trebala održati 13. i 14. lipnja otkazana na rujan.

"Odgađanje utrke 24 sata Le Mansa s originalnih datum u lipnju na rujan je trenutno jedina prikladna odluka s obzirom na izvanredne okolnosti. Trenutno je najvažnija stvar da se obuzda širenje virusa. Naše misli su sa zdravstvenim radnicima koji neumorno rade za dobro svih nas. Odgađanje utrke znači promjene kalendara za WEC i ELMS kalendare i novi će datumi biti objavljeni ubrzo. Sigurnost i kvaliteta naših događanja neće biti ugrožene", stoji u priopćenju Pierrea Fillona.

Le Mans bi ove godine trebao održati svoje 88. izdanje, a u Francuskoj je u izolaciji trenutno 67 milijuna ljudi kao odgovor na širenje virusa. Prošle godine je utrku osvojio auto koji dijele Toyota i legendarni vozač Formule 1 Fernando Alonso, a utrku je gledalo preko 250 tisuća ljudi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!