Ostali sportovi

Juan Antonio Samaranch: 'Vrlo je izvjesno da ćemo odgoditi Olimpijske igre'

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.03.2020.
Juan Antonio Samaranch: 'Vrlo je izvjesno da ćemo odgoditi Olimpijske igre'

Potpredsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora, Juan Antonio Samaranch, potvrdio je kako je vrlo izvjesno da će u narednim danima Olimpijske igre u Tokiju biti službeno odgođene...

Goruća tema u svijetu sporta proteklih dana su Olimpijske igre u Tokiju koje su i čelnici Međunarodnog olimpijskog odbora i japanske vlasti pokušavali održati u unaprijed rezerviranom razdoblju.

Međutim pandemija koronavirusa dovela je do toga da je u ovom trenutku sav sport suspendiran i rijetka su natjecanja koja se još održavaju. Samim time niti sportaši se ne mogu pripremati, niti se mogu kvalifikacije održavati, a niti se može sa sigurnošću reći kako će situacija s pandemijom biti potpuno čista.

Samim time redom se radi pritisak na Međunarodni olimpijski odbor da se Igre odgode te se čini kako su u MOO odlučili da će tako i biti.

"Život se promijenio za sve, ne samo za svijet sporta već i za cijelo čovječanstvo. Moramo ići od dana do dana i vrlo ozbiljno prionuti promjeni datuma održavanja Igara. Uzeli smo dovoljno vremena i radimo na alternativama, vrlo je izvjesno da ćemo odgoditi Olimpijske igre. U protivnom Olimpijske igre mogle bi biti u opasnosti da ostanu bez onih najvećih protagonista. Igre će biti odgođene i nipošto ne otkazane", poručio je potpredsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Juan Antonio Samaranch.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!