Košarka

Mundo Deportivo: Barcelona traži od košarkaša odricanje 70 posto plaće

Branimir Korać • srijeda, 25.03.2020.
Mundo Deportivo: Barcelona traži od košarkaša odricanje 70 posto plaće
Foto: Marin Sušić

Kapetan Barcelone Ante Tomić odradio je sastanak s menadžmentom kluba koji je već ranije najavljivan, a s ciljem dogovora oko smanjivanja plaća. Ono što je klub predložio, dobrom dijelu igrača nije se nimalo svidjelo...

Barcelona je u fazi pregovora s igračima oko smanjenja plaća s ciljem lakšeg prolaska kroz krizu koja će neminovno nastupiti. Već sada se osjeća financijski udarac i to u klubu pokušavaju ublažiti na način da smanje davanja za profesionalni pogon.

Nogometna, košarkaška i rukometna sekcija upoznate su sa situacijom, predstavnici svake sekcije bili su na razgovorima u klubu, a košarkaški dio predstavljali su hrvatski internacionalac Ante Tomić kao kapetan momčadi i Pierre Oriola.

Kako piše Mundo Deportivo, klub je ponudio košarkašima smanjenje plaće za čak 70 posto. Prevedeno, ako igrač do kraja sezone treba dobiti milijun eura, klub mu nudi 300 tisuća eura te odricanje od 700 tisuća. U slučaju nastavka sezone i njegov završetka na parketu, Barcelona bi isplatila ugovor u potpunosti.

Tomić i Oriola predstavili su prijedlog ostatku momčadi i prema pisanju Munda Deportiva, to je naišlo na lošu reakciju u momčadi. Dio igrača spreman je tražiti čak i raskid ugovora ako se takvo što i ostvari. Vremena za odgovor nema previše, Barcelona traži hitan dogovor kako bi mogla što prije započeti s novim načinom obračuna ugovora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!