Rukomet

Cindrić: 'Nitko nije mislio da će se virus ovako raširiti, zdravlje mora biti na prvom mjestu'

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.03.2020.
Cindrić: 'Nitko nije mislio da će se virus ovako raširiti, zdravlje mora biti na prvom mjestu'
Foto: Pixsell

Luka Cindrić je u Barceloni gdje je izoliran kao i svi ostali od vanjskog svijeta. Radi koliko može i priprema se za nastavak sezone...

Pandemija koronavirusa stvorila je kaos u sportskom svijetu, ništa se ne igra i situacija je vrlo neizvjesna. Luka Cindrić u razgovoru za EHF-ovu stranicu ističe važnost ostanka kod kuće kako bi se spriječilo širenje virusa.

"Isprva si šokiran vijestima i utjecajem virusa, nitko nije mislio da će se ovako raširiti. Nije lako, ali zdravlje mora biti na prvom mjestu, ništa drugo nije važno. Svi moramo ostati kod kuće i paziti se, pokušavati izbjeći kontakt i druge načine kojima bi zarazili druge ljude."

Barcelonina sezona u dosadašnjem dijelu bila je dobra i Cindrić je zadovoljan.

"Zadovoljni smo, ostvarili smo sve ciljeve koje smo postavili pred sebe ove sezone. Ostao nam je još jedan cilj i to Liga prvaka, točnije želimo na Final Four Lige prvaka. Nadamo se da će sve ovo završiti i da ćemo se što prije vratiti u dvoranu. Ne možemo promijeniti ovu situaciju, najvažnije je da ostanemo na sigurnom, moramo pružati podršku jedni drugima."

Cindrić i suigrači dobili su plan rada prema kojem se ponašaju dok su izolirani od svijeta.

"Klub nam je dao program prema kojem radimo i koji svakodnevno slijedimo. To je jedino što možemo u ovom trenutku. Važno je da ostanemo spremni koliko god možemo biti. Ne znamo kada će se nastaviti sezona i moramo biti spremni na sve."

Cindrić je svjestan kako povratak neće biti lagan i svi će imati problema.

"Sigurno je da ćemo fizički biti slabiji nego ranije. Treniramo kod kuće, ali problem je što nemamo onu dnevnu rutinu rukometnog treninga. Vjerujem da ćemo to uskoro kompenzirati, vrlo sam motiviran."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!