Ostali sportovi

U Kini održan prvi sportski događaj nakon izbijanja pandemije koronavirusa

Matej Kačan • četvrtak, 26.03.2020.
U Kini održan prvi sportski događaj nakon izbijanja pandemije koronavirusa

Kina, koja je mjesto gdje se koronavirus pojavio prvi put se polako vraća u normalu. Dokaz tome je i utrka na šest kilometara koja se održala u tamošnjem gradu Chengduu...

Dobre vijesti za svijet koji se bori s koronavirusom i čeka silazni dio krivulje zaraze stižu iz Kine. Tamo gdje je sve počelo se život polako vraća u normalu pa se nakon ukidanja karantene i otvaranja škola i vrtića u gradu Chengduu održalo i sportsko natjecanje.

Riječ je o utrci na šest kilometara u kojoj je trčalo oko tisuću sudionika. To je prvi sportski događaj u toj zemlji nakon izbijanja koronavirusa, a održan je pod strožim mjerama zaštite. Tako su se nosile maske, trkačima se mjerila temperatura te su startali u vremenskim odmacima kako bi se držao razmak.

No svejedno je ovo velika vijest za Kinu, sport i svijet. Kinezi su danima bilježili gotovo nikakav rast broja zaraženih i umrlih pa su krenuli planovi za nastavljanje sportske sezone. prednjačila je tu košarkaška CBA liga koja je i vratila strane košarkaše u zemlju, ali je sve odgođeno za još nekoliko tjedana nakon što se počeo nazirati drugi val zaraze u toj zemlji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!