Košarka

Colangelo: 'Naši igrači su prije svega NBA igrači i s tim se moramo suočiti'

Branimir Korać • subota, 28.03.2020.
Colangelo: 'Naši igrači su prije svega NBA igrači i s tim se moramo suočiti'

Olimpijske igre održat će se u Tokiju iduće godine, a opasno prijeti scenarij prema kojem neće biti NBA igrača na njima jer bi se lako trajanje sezone mogao poklopiti s terminom Igara...

Da će možda nastupiti iznimno oslabljeni na Olimpijskim igrama u Tokiju, svjesni su i u američkoj reprezentaciji. Direktor američke reprezentacije Jerry Colangelo svjestan je kako se javlja problem.

"Vidjet ćemo kako će se sve razviti i onda ćemo se tome prilagoditi. Naši igrači su prije svega NBA igrači i s tim se moramo suočiti", poručuje Colangelo.

Problem bi se mogao pojaviti ukoliko doći do pomicanja termina Olimpijskih igara u Tokiju u razdoblju u ožujku i travnju što je također opcija. Tada oni koji igraju u NBA ligi, niti u jednoj reprezentaciji ne bi bili na raspolaganju. Čak bi i igrači koji igraju u NCAA-u bili pod upitnikom jer je Final Four zakazan za 3. i 5. travnja.

Još uvijek nije poznato kakav će biti kalendar natjecanja u NBA ligi sljedeće sezone, treba prvo vidjeti što će se dogoditi s ovom, a već je potvrđeno kako su moguće radikalne promjene u terminu natjecanja.

"Promijeniti kalendar natjecanja u NBA ligi je lakše reći nego napraviti. Puno je tu logističkih i ugovorenih stvari s kojima se trebate izboriti. Ista stvar i kod Olimpijskih igara", dodaje Colangelo.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!