Košarka

Ukić o donaciji: 'Skupljanje novca je najmanji problem'

Matej Kačan • nedjelja, 29.03.2020.
Ukić o donaciji: 'Skupljanje novca je najmanji problem'

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Leni Ukić je za Hrvatski radio komentirao donaciju reprezentativaca koji su za pogođene koronavirusom donirali preko dva milijuna kuna...

Uistinu velika srca pokazali su hrvatski košarkaški reprezentativci. Oni su se u jeku pandemije koronavirusa i potresa u Zagrebu skupili te su zajednički donirali preko dva milijuna kuna, a za državni radio je to komentirao kapetan ekipe Roko Leni Ukić koji vrijeme u karanteni krati na bubnjevima.

"Ponosan sam na svoje suigrače. Trebalo je puno više energije i vremena da to izrealiziramo nego što sam ja prvotno mislio. Prikupljanje sredstava je bio najmanji problem, ali je postojala procedura, htjeli smo biti sigurni da će pomoć doći najpotrebitijima u ovom trenutku. Sretni smo što smo barem na ovakav način pomogli zemlji", kazao je kapetan reprezentacije za Hrvatski radio.

Ovo je nekakav nastavak neke pozitivnije priče koja se oko reprezentacije zakotrljala dolaskom Veljka Mršića na klupu. Pokazalo se to i u dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2021. na kojima nije bilo NBA igrača, ali je momčad djelovala snažno i jedinstveno.

"Htjeli smo to napraviti kao momčad. Imali smo vrhunsku komunikaciju, sa svih strana svijeta smo se skupili lako i dogovorili. To je zalog i ljudskog potencijala koji reprezentacija ima, što je nekad i važnije. Znamo da nam je to često bio veći problem nego sami parket. Jedva čekamo da to pokažemo i na parketu: da je ovo bolja i drugačija reprezentacija od nekih koje smo do sad imali prilike gledati. Nadam se da će nam to biti dodatni razlog da se ujedinimo unutar ekipe."

Pohvale za svoje igrače su imali i izbornik Mršić te predsjednik HKS-a Stojko Vranković kojeg muče glavobolje zbog kvalifikacijskog turnira za OI u Splitu koji je pod velikim znakom pitanja i na rubu odgode.

"Svi dečki su velikog srca. Kada treba pomoći uvijek uskaču, ne samo košarkaši, već svi sportaši. Najviše vremena se potrošilo komu uplatiti donaciju, na kraju je odluka pala da se ide izravno prema bolnici. Ostanite doma, disciplina, strpljenje i nadamo se da ćemo uskoro opet živjeti život kakav smo živjeli do nedavno", kazao je izbornik.

"Čestitam igračima, bila je to njihova inicijativa. Svaka kuna je potrebna s obzirom na sve skupa što nam se dogodilo. Zasad se ne zna kada će biti termin odigravanja kvalifikacijskih turnira. Idemo iz dana u dan. Uz Eurobasket teško će biti sve to realizirati sljedeće godine", završio je Vranković.

FOTO: Marin Sušić/HKS

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!