Košarka

Love: 'Volio bih zadržati ovakav raspored i 82 utakmice i u budućnosti'

Branimir Korać • srijeda, 01.04.2020.
Love: 'Volio bih zadržati ovakav raspored i 82 utakmice i u budućnosti'

Nitko još ne zna kako će se razvijati situacija i kada bi se mogla aktivirati NBA liga. Kevin Love smatra kako će igrači ipak dobiti prije nastavka neko vrijeme za trening kamp...

Situacija u SAD-u je dramatična, jako teška i zabrinjavajuća. NBA sezona je još uvijek na čekanju, a neki već spominju kako bi raspored ove sezone mogao imati utjecaja i na buduće. Kevin Love nada se da neće biti promjena sustava natjecanja.

"Imamo najbolji mogući raspored, igramo po školskom sustavu i tako imamo ljeto slobodno. Već 25 godina tako igram i čak i ako dođete do finala u lipnju, opet ste ljeti slobodno. Naravno da slijede drastične mjere u drastična vremena, ali volio bih zadržati ovakav raspored i 82 utakmice i u budućnosti."

Love ne vjeruje da će se odmah krenuti s igranjem već će trebati neko vrijeme prije nego se igrači dovedu u stanje da su sposobni išta odigrati.

"Dečki će sigurno biti van forme jer nitko ne zna kako prolaziti kroz ovo vrijeme s obzirom da je to nešto novo za sve nas. Vjerujem da ćemo imati neki trening kamp od dva tjedna pa onda odigrati ponešto utakmica i zatim odraditi play-off prema nekom scenariju. Ne znam hoće li se igrati na sedam ili pet utakmica, treba vidjeti kako će se sve odigrati, puno toga nam je sada oduzeto"

Love je pokrenuo lavinu pomoći NBA igrača diljem SAD-a. Naime on je prvi donirao 100 tisuća dolara kako bi radnicima Rocket Mortgage FieldHouse Arene bila osigurana plaća.

"Probudio sam se i razmišljao hoće li ti ljudi i njihove obitelji biti u mogućnosti staviti hranu na stol. Mnogi ti radnici žive od plaće do plaće. Oni su dio organizacije, vidiš ih kada dolaziš u dvoranu i odlaziš iz nje te sam mislio kako se trebamo pobrinuti za ljude koji se brinu za nas svakodnevno. Puno je tu stresa, tjeskobe, nepoznatog. Zaboravimo sport na trenutak, moramo odati priznanje onima koji sada rade za nas, radnicima u trgovinama, ljudima koji rade u farmaciji, liječnicima, sestrama."

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!