Košarka

Bryant, Garnett i Duncan ulaze u Kuću slavnih

Matej Kačan • subota, 04.04.2020.
Bryant, Garnett i Duncan ulaze u Kuću slavnih

Prema izvještajima američkih NBA insajdera, NBA legende Kobe Bryant, Kevin Garnett i Tim Duncan predvodit će klasu novih članova košarkaške Kuće slavnih u Springfieldu...

Poznati američki novinar i NBA insajder Shams Charania rijetko griješi u svojim izvještajima pa gotovo sa sigurnošću možemo prihvatiti njegovu vijest o imenima predvodnika klase 2020. novih članova košarkaške Kuće slavnih.

Tako će u Naismithovom centru u Springfieldu od ove godine visiti dresovi Kevina Garnetta, Tima Duncana i nedavno preminulog Kobea Bryanta. Službena potvrda trebala bi stići kroz subotu, a sama će se ceremonija održati kroz vikend od 28. do 30. kolovoza ako do tad popusti kriza oko koronavirusa.

Zahvaljujući trenerski uspjesima u Kuću slavnih će i bivši trener Houstona Rudy Tomjanovich te sveučilišni trener Oklahoma Statea Eddie Sutton.

Tako će ovogodišnja klasa biti jedna od najjačih, a zbog velike zvjezdane moći ova tri imena je pojednostavljen proves glasanja i ulaska u Kuću slavnih. Posebne emocije svakako će izazvati ulazak nedavno tragično preminulog Bryanta za kojeg je predsjednik Kuće slavnih Jerry Colangelo još i prije glasanja kazao kako će biti primljen.

Svoj trojici će ovo biti prva godina da ispunjavaju uvjete za ulazak, tok je Tomjanovich već bio finalist 2017. i 2018., ali je morao malo pričekati na ovakvu čast. Hrvatska u Kući slavnih ima četiri predstavnika, a to su Dražen Petrović, Mirko Novosel, Krešo Ćosić i Dino Rađa. Neki su ove godine očekivali ulazak Tonija Kukoča, ali nije se dogodilo.

#ostanidoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAKobe Bryant
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!