Nogomet

Još jedna liga za nogometne sladokusce: Nogomet se igra i u Tadžikistanu

Matej Kačan • subota, 04.04.2020.
Još jedna liga za nogometne sladokusce: Nogomet se igra i u Tadžikistanu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon Bjelorusije, Nikaragve i Burundija, ovaj vikend kreće još jedna nogometna liga u svijetu koji je u paralizi zbog koronavirusa. Riječ je o tadžikistanskom prvenstvu...

Svijet je trenutno u stanju mirovanja i paralizi zbog koronavirusa, a u ništa boljem stanju nije ni sport. Sportskih natjecanja gotovo pa i nema, a nogometne lige koje se igraju mogu se nabrojiti na prste jedne ruke.

Rijetko se to doslovno može reći, ali u ovom slučaju je tako jer ih od ovog vikenda ima tek četiri. Napredak je to za jednu ligu jer se nakon Bjelorusije, Nikaragve i Burundija za početak prvenstva odlučio i Turkmenistan, zemlja koja se iznenađujuće izvrsno nosi sa zarazom.

Ova srednjoazijska zemlja broji devet milijuna stanovnika, ali među njima nema niti jedan koronavirusom zaraženi ni umrli. Po uzoru na Bjeloruse koji su svoju ekskluzivu na ikakav vid sportskog natjecanja naplatili TV pravima za čak 10 zemalja, istu priliku vide i u Tadžikistanu.

U subotu će se odigrati Superkup između Istiklola i Khujanda, a u nedjelju počinje liga. Tadžikistan je i u azijskim okvirima nogometna zemlja trećeg reda jer nijedan klub nikad nije izborio skupine azijske Lige prvaka, a reprezentacija nikad nije došla na veliko natjecanje.

Liga broji 10 klubova tako da bi ovo mogla biti idealna šansa za rast popularnosti nogometa u toj zemlji, a već je sigurno da je samo zbog ove vijesti tadžikistanski nogomet već sada prisutniji u svjetskim medijima nego ikad prije.

#ostanitedoma

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!