Nogomet

De Rossi: 'Igranje za Bocu bila je privilegija'

Matej Kačan • nedjelja, 05.04.2020.
De Rossi: 'Igranje za Bocu bila je privilegija'
Foto: Pixsell

Bivši talijanski nogometaš i Romina legenda Daniele De Rossi kraj je svoje karijere odradio u argentinskim Boca Juniorsima, a svoje je iskustvo igranja u Buenos Airesu opisao kao privilegiju...

Legendarni talijanski nogometaš i vječni Romin "budući kapetan" se u siječnju umirovio kao igrač Boca Juniorsa, a svoje iskustvo igranja na legendarnoj Bomboneri je ocijenio privilegijom.

36-godišnji Talijan je svij igrački vijek odradio na poziciji zadnjeg veznog, a 18 od 19 profesionalnih godina je igrao u svojoj Romi. Tamo je skupio 459 nastupa, a dugo je godina nosio epitet budućeg kapetana Rome nakon što se umirovi Francesco Totti.

De Rossi je svoju traku i dočekao, ali tek 2017. te ju je nosio tek dvije godine, a onda je 2019. otišao u argentinske Boca Juniorse. Doveo ga je tamo sportski direktor Boce i bivši igrač Rome Nicolas Burdisso nakon što je De Rossi više puta izrazio svoje divljenje prema tom klubu i navijačima.

"Osjećam se uistinu privilegirano što sam igrao na Bomboneri. Ne mogu vam opisati što sam iskusio u svojih šest mjeseci u Argentini. To je jedinstveno mjesto, vrlo slično Italiji, više nego što mislimo. Pogotovo zato što je polovica tamošnjeg stanovništva talijanskog podrijetla. Tamo ljudi žive s apsolutnom strasti za sve, od hrane i glazbe pa do nogometa", kazao je De Rossi.

On je za Bocu debitirao u kolovozu 2019., a za klub iz Buenos Airesa je uspio skupiti tek sedam nastupa uz jedan pogodak. Na kraju je šestog siječnja objavio umirovljenje zbog obiteljskih razloga, a Boca je na kraju osvojila i naslov.

"Možda bi tamošnja liga mogla biti diskutabilna po potanju kvalitete i taktike, ali tamo nisam vidio da igrač poteže kočnicu ili ne daje 200 posto od sebe. No najljepša stvar tamo je pogled na tribine. Imaju onu strast koju smo mi u Italiji nekako izgubili, njihova ljubav za klub je čista. Bombonera je najveličanstveniji stadion na svijetu i želim da svaki nogometni obožavatelj posjeti stadion za vrijeme utakmice Boce. Iako nisam dugo igrao tamo, osjećam se privilegirano što jesam", kazao je De Rossi koji će svojim stavovima zasigurno obradovati sve nogometne romantike.

#ostanitedoma

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!