Nogomet

Olić: 'Nisam mislio da će se Euro odgoditi, ali nakon što je stao život, bilo je logično'

Branimir Korać • srijeda, 08.04.2020.
Olić: 'Nisam mislio da će se Euro odgoditi, ali nakon što je stao život, bilo je logično'
Foto: Pixsell

Ivica Olić ne vjeruje da će biti posebnih problema za hrvatsku reprezentaciju zbog odgode Europskog prvenstva, pa čak niti s Lukom Modrićem kojeg očekuje u pravom izdanju...

Prošlo je deset godina od četvrtfinala Lige prvaka između Bayerna i Manchester Uniteda. Ivica Olić tada je bio na vrhuncu karijere, zabio je i u Münchenu i u Manchesteru te igrao važnu ulogu u prolasku u polufinale.

"Pogledao sam taj gol s Old Trafforda i sam sebe iznenadio kako je to ušlo. Oslobodio sam se Carricka i u padu iz mrtvog kuta gotovo od nemoći šutnuo loptu. Bio je to strašno važan gol, gubili smo 3:0, dominirali su, a onda smo se vratili. Kasnije je Robben zabio jedan od najljepših golova koje sam vidio u zadnjih deset godina", kaže Olić za 24 sata.

Bayern ipak nije došao do titule, u finalu je bolji bio Inter predvođen Joseom Mourinhom.

"S Bayernom sam izgubio dva finala, protiv Intera i Chelseaja i naravno da me to boli, svatko bi volio osvojiti Ligu prvaka. Te godine Inter je zasluženo osvojio Ligu prvaka, nadigrao nas je u finalu, a briljirao je Diego Milito. Više me boli ono drugo finale 2012. godine protiv Chelseaja gdje smo bili puno bolji i nismo to smjeli izgubiti. Nakon toga sam otišao u Wolfsburg, Mario Mandžukić je došao u Bayern i odmah osvojio titulu."

Olić je dio stožera hrvatske nogometne reprezentacije te smatra kako je bolji izbor prebacivanje Eura na sljedeću godinu nego odgađanje za kasnije mjesece ove godine.

"Puno je tu upitnika, neki stariji igrači mogu dotad pasti, neki mlađi narasti, teško je reći što se može dogoditi. Nisam mislio da će se Europsko prvenstvo odgoditi, ali nakon što je stao život, bilo je logično da će stati i sport. Bolje da se onda Euro odgodio za sljedeću godinu nego za kolovoz ili rujan, bilo bi to preriskantno za igrače."

Što se Hrvatske tiče, za Olića nema straha.

"Mi i dalje imamo jako dobru reprezentaciju, sjajne igrače i odličnog izbornika. Sve to pokazujemo u kontinuitetu te ne moramo brinuti za budućnost. Oduševljeni smo načinom na koji smo nadoknadili igrače koji su otišli u mirovinu, dobili smo nove vrhunske igrače i to je naša moć."

Luka Modrić bit će godinu dana stariji, a svi znamo koliko znači hrvatskoj reprezentaciji.

"Poznavajući Luku, njegov mentalitet i način rada, godine njemu ništa ne znače. Siguran sam da će biti još bolji, on je takav. Kada igra za Hrvatsku, nevjerojatno je motiviran, a zbog načina kako se priprema i vodi brigu o svemu, ta mu godina neće biti problem. Ostali nisu upitni, nitko nije u takvim poznim godinama."

#ostanitedoma

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!