Košarka

Garnett želi vratiti Seattle SuperSonicse u NBA

Matej Kačan • četvrtak, 09.04.2020.
Garnett želi vratiti Seattle SuperSonicse u NBA
Foto: Bernard Jurišić

NBA legenda i netom izabrani novi član Kuće slavnih Kevin Garnett je u razgovoru za američke medije kazao kako mu je san kupiti NBA ekipu i opet stvoriti Seattle SuperSonicse...

Sigurno jest to da je Kevin Garnett dio omiljene petorke kod dobrog dijela košarkaških romantičara koji su odrastali uz NBA krajem 90-ih i u nultim godinama 21. stoljeća. No da je Big Ticket i sam jedan od romantika je otkrio u novom razgovoru za "Associated Press" i to kad je kazao koji mu je san.

"Ako imam san, onda bih kazao da je to biti u mogućnosti kupiti Seattle SuperSonicse, ponovno aktivirati Seattle Northwest i vratiti NBA natrag u taj dio. Mislim da je to potrebno i esencijalno. Seattle je bio prevažan za ligu. Ne samo Portland, već cijeli sjeverozapad. Stvarno bih volio da to mogu", kazao je Garnett.

Garnett nikad nije igrao u Sonicsima, ali je u svojoj dugoj karijeri imao dosta bitaka s ekipom iz Seattlea. Najpoznatija je serija u doigravanju 1998. kad je Garnett sa svojim Wolvesima izgubio od Sonicsa legendarnog Garyja Paytona u prvoj rundi.

Sonicsi su prestali postojati 2008. kad su novi vlasnici odveli klub u Oklahoma City i preimenovali ga u Thunder, a od tad postoje želje da se NBA košarka vrati u taj grad. No oni upućeni u zbivanja izražavaju sumnju u takav scenarij jer Adam Silver nije ljubitelj ideje proširenja lige, a izgledan kandidat za selidbu među postojećih 30 ekipa ne postoji.

I da se neka franšiza seli, vjerojatno bi prvi izbor bio Las Vegas pa će Garnett, žitelji Seattlea i košarkaški romantici morati još pričekati s povratkom SuperSonicsa.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!