Ostali sportovi

George Foreman: 'Wilder lakoćom može svladati Furyja'

Matej Kačan • utorak, 14.04.2020.
George Foreman: 'Wilder lakoćom može svladati Furyja'

Legendarni boksački prvak George Foreman je prokomentirao treći dio trilogije Wilder-Fury, a svoje je simpatije i prognoze u tom rivalstvu priklonio nedavno poraženom Wilderu...

Kad se svijet sporta nastavi normalno odvijati nakon završetka pauze i paralize zbog koronavirusa, u svijetu boksa nas očekuje treća borba u trilogiji između Deontayja Wildera i Tysona Furyja. Treća borba bi se trebala održati na jesen ako do tad sve pređe u normalno stanje.

To je rivalstvo prokomentirao bivši prvak i legendarni boksač George Foreman koji smatra da bi Wilder vrlo lako mogao ponovno preuzeti WBC pojas nakon što mu ga je Fury oduzeo.

"Odradio sam ugodan razgovor s Wilderom, imamo dosta toga zajedničkog jer sam i ja neočekivano izgubio naslov. Znam kroz što on prolazi, ali on će s tim porazom morati živjeti. Ja mu mogu pokazati kako da s tim živi i kako da se vrati još bolji jer vjerujem da Wilder može pobijediti s lakoćom. Dajte mu priliku i pokazat će svima", kazao je Foreman za engleske medije.

Wildera mnogu smatraju jednim od najboljih, pa možda i najsnažnijim udaračem u povijesti boksa. No Foreman, koji se i sam dičio razornom šakom, ne smatra da se Wilder može svrstati u isti koš s onim najvećima.

"On ima sjajan udarac, ali još nije na razini Joea Lewisa, Fraizera ili Tysona. Nije blizu takvog priznanja, po meni mu treba jedan meč poput Tysonovog protiv Berbicka. Kad sam vidio tu borbu, pomislio sam si da je Tyson noćna mora", svoju je ocjenu dao Foreman.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!