Ostali sportovi

Andrej Gaćina: 'Ako uđemo u četvrtfinale, sve je moguće'

Matej Kačan • petak, 24.04.2020.
Andrej Gaćina: 'Ako uđemo u četvrtfinale, sve je moguće'

Hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina je u podcastu govorio o kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre te o šansama hrvatske reprezentacije na Igrama u Tokiju...

Olimpijske igre u Tokiju će se održati 2021. umjesto 2020., ali promjene nema po pitanju plasmana hrvatskih stolnotenisača. Oni će tamo sigurno igrati nakon što su u Portugalu izborili nastup preko kvalifikacijskog turnira. O svemu tome je u podcastu "I ja sam sportaš" govorio Andrej Gaćina.

"U reprezentaciji smo se dogovorili da nam je glavni cilj plasman na Igre te ćemo svi tempirati formu za kvalifikacijski turnir na kraju siječnja. Nama stolnotenisačima je teško tempirati formu jer imamo natjecanja svaki tjedan, ali napravili smo najbolje što smo mogli i, srećom, bilo je dovoljno za plasman", govori Gaćina u podcastu.

Iako brojčano pobjede govore o glatkom plasmanu u Tokio, iz perspektive igrača i tijeka samih mečeva to i nije bilo tako lako kao što se na prvu čini.

"U prvom meču s Grčkom smo bili favoriti i to smo odradili s dobrih 3:0, no u meču s Englezima za odlazak na OI su šanse bile podjednake. Prvo je bio meč parova u kojem smo se ptajno nadali pobjedi jer Kojić i ja dobro igramo u paru, a onda je Tomislav Pucar dobio njihovog prvog igrača s 3:2. Ostalo je na meni da igram protiv njihovog drugopostavljenog igrača protiv kojeg sam dotad imao 0-4. No uspio sam pobijediti 3:2 te smo se plasirali u Tokio lakše od očekivanog."

Gaćina će u Tokiju nastupiti na Igrama po četvrti put, ali će Hrvatska kao ekipa biti na tek drugim Olimpijskim igrama nakon Pekinga 2008. Po Gaćini će Hrvatska u Tokiju kotirati dobro.

"U Pekingu 2008. se po prvi put uvelo natjecanje po ekipama, ali se za London i Rio ekipno moglo kvalificirati isključivo preko rankinga, ali mi nismo imali dovoljno dobar ranking tako da je nama ovaj sustav s kvalifikacijama pogodovao. Mislim da u Tokiju imamo dobre šanse, negdje smo deveta ili deseta reprezentacija po rankingu i ako uđemo u prvih osam bi u prvom krugu izbjegli najboljih osam ekipa. Ako uđemo u četvrtfinale je sve moguće. Nemamo što izgubiti, idemo dati sve od sebe i vjerujem da možemo daleko", kazao je optimistični Gaćina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!