Nogomet

Olympiakosu prijeti izbacivanje iz lige zbog namještanja

Matej Kačan • subota, 25.04.2020.
Olympiakosu prijeti izbacivanje iz lige zbog namještanja
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Veliki skandal iz 2015. i namještanje utakmice Olympiakosa i Atromitosa mogli bi uskoro dobiti svoj epilog jer je Nogometni savez Grčke predložio izbacivanje oba kluba iz Super lige...

U veljači 2015. je Olympiakos svladao Atromitos s 2:1 i ništa nije bilo čudno, nitko nije mogao niti zamisliti da bi to mogao biti početak velikog skandala koji će imati potencijalno katastrofalne posljedice za grčkog velikana.

Naime, pet godina kasnije istraga je još u tijeku, a rezultati ne izgledaju dobro jer je Nogometni savez Grčke zaprijetio klubovima s izbacivanjem iz grčke Super lige, dok vlasnicima Evangelosu Marinakisu i Giorgosu Spanosu prijete velike sankcije.

Kao optužba se navodi namještanje susreta za kladioničarske svrhe, a statut Saveza za takav prekršaj propisuje rigorozne kazne: izbacivanje iz lige i kazne do tri milijuna eura za svaki klub te doživotno izbacivanje iz sporta za svaku osobu kojoj se dokaže krivnja.

Ako se dokaže krivnja Marinakis bi se, osim Olympiakosa, trebao odreći i kontrole nad engleskim Nottingham Forestom. Marinakis je prije nekoliko tjedana punio novinske stupce kao jedan od prvih osoba iz svijeta nogometa koje su bile pozitivne na koronavirus.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!