Vodeni sportovi

Marin Mogić napokon u bazenu: 'Jedva sam zaspao, cijelu noć sam zamišljao kako će biti ponovno u vodi'

Branimir Korać • utorak, 28.04.2020.
Marin Mogić napokon u bazenu: 'Jedva sam zaspao, cijelu noć sam zamišljao kako će biti ponovno u vodi'
Foto: Pixsell

Marin Mogić napokon može trenirati, u ponedjeljak je nakon dugo vremena konačno ponovno bio u bazenu i ne krije oduševljenje zbog povratka...

Šest tjedana Marin Mogić nije mogao trenirati, no sada je napokon dobio dozvolu. Vratio se u bazen i nitko sretniji od njega.

"U nedjelju mi je trener javio da smo u ponedjeljak na bazenu i od tada se ne prestajem smijati. Jedva sam zaspao, cijelu noć sam razmišljao kako će biti ponovno u vodi. Našli smo se u 6:15 na Poljudu i zaurlao sam čim sam uskočio u vodu, morao sam to izbaciti iz sebe", kaže Mogić za Sportske novosti.

Mogiću će kao i svima ostalima trebati još puno vremena za povratak u formu.

"Nisam imao nikakav osjećaj u bazenu i to je katastrofa, ali psihički sam pravi. To mi je bilo najvažnije jer sam već bio lud od svega. Nakon što sam u petak saznao da od ponedjeljka možemo trenirati, do potvrde termina u nedjelju bio sam skoro uništen. Imam pravo biti sretan posebno zbog prilike koju još mnogi sportaši u Hrvatskoj nemaju. I u svijetu je malo bazena otvoreno, a negdje su pravila još stroža."

Zasad trenira dva puta po sat kako ne bi došlo do preforsiranja od velike želje.

"Još nismo dogovorili plan treninga, ali znam da on to ima sve na papiru i u glavi. Ovo mi je najduža pauza otkad se bavim plivanjem, radit ćemo puno na tehnici pa onda i vježbe, fokusirati se na neke stvari na koje ne možemo kada dođu veliki kilometri. Trebamo se pobrinuti doći do takvog stadija da me trener ne mora zaustavljati u najjačem treningu i objašnjavati detalje."

#ostanitedoma

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!