Rukomet

Poljski rukometni savez uložio žalbu na odluku o otkazivanju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • srijeda, 29.04.2020.
Poljski rukometni savez uložio žalbu na odluku o otkazivanju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
Foto: Pixsell

EHF je prošli tjedan donio kontroverznu odluku o otkazivanju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Egiptu te je sudionike iz europskog dijela odredio preko plasmana na prošlom Europskom prvenstvu...

Nezadovoljnih je puno i to je očekivano. Sve reprezentacije koje su se našle u kvalifikacijama, a neće dobiti priliku za izboriti odlazak u Egipat s pravom su ljute. Među njima je i Poljska koja je uputila službeni prigovor.

"Svjesni smo da pandemija koronavirusa dovodi do brojnih promjena u rasporedu, ali ova odluka nas je jako iznenadila. Do nje je došlo jednostrano, nisu konzultirani nacionalni savezi, nisu u obzir uzeti gubici kako financijski, tako i razvojni. Odluka nije fer i ne daje jednaku priliku svima", stoji u dopisu Poljskog rukometnog saveza.

Poljaci tvrde kako su na gubitku ne samo zbog činjenice da neće putovati na Svjetsko prvenstvo.

"Izgubili smo priliku plasirati se na Svjetsko prvenstvo, ali i izgubili smo priliku odigrati četiri utakmice protiv Litve i Bjelorusije što je vrlo važno našoj reprezentaciji, navijačima, sponzorima i partnerima."

Nakon Olimpijskih igara u Riju Poljska je napravila smjenu generacija te se sada polako vide pomaci. Osim toga 2023. godine Poljska i Švedska domaćini su Svjetskog prvenstva i nastup Poljske u Egiptu pomogao bi u promociji rukometa, smatraju Poljaci koji se sada nadaju da će preko pozivnice doći do Egipta.

#ostanitedoma

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!