Košarka

Mladi zadarski košarkaš odlazi u NCAA

Matej Kačan • četvrtak, 07.05.2020.
Mladi zadarski košarkaš odlazi u NCAA
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Mladi zadarski košarkaš Mario Fantina će nakon igranja u matičnom KK Zadru te zagrebačkom Boscu karijeru nastaviti na američkom sveučilištu Arkansas State Universityju...

Hrvatska kolonija u košarkaškoj sveučilišnoj NCAA ligi u SAD bit će brojnija za još jednog člana. Naime, u četvrtak je sam Mario Fantina objavio kako svoju karijeru i školovanje nastavlja na Arkansas State Universityju.

Fantina je rodom iz Sv. Filipa i Jakova pokraj Zadra te je prve košarkaške korake učinio u lokalnom KK Pristanu. No brzo odlazi u KK Zadar gdje se široj javnosti predstavio na turniru juniorske ABA lige u Jazinama gdje je u pet utakmica prosječno bilježio 10 poena uz tri skoka i 3.8 asistencija za 34 minute na terenu.

Početkom sezone 2019/20 je dvojno licenciran za KK Zadar i razvojnu momčad KK Pet Bunara koja igra u A-2 ligi Jug, a za seniore Zadra je nastupio u jednom susretu HT Premijer lige protiv Dubrave Furnir. No početkom godine odlazi u Zagreb gdje nastupa za KK Bosco u Prvoj ligi, a sada mu slijedi i odlazak u SAD.

"U obitelji smo uvijek težili tome da završim fakultet. Sada mi se otvorila ta mogućnost i što drugo da vam kažem nego da sam još uvijek pod dojmom, presretan sam. Snovi se ostvaruju, dobio sam priliku da završim za fizioterapeuta što mi je oduvijek bila velika želja, a paralelno ću igrati i košarku. Ovu priliku mislim iskoristiti za dodatnim radom na sebi, usavršiti svoju igru i bit ću apsolutno spreman za još veće stvari", kazao je Fantina za Sport 023.

Fantina će u prvoj diviziji NCAA košarke igrati pod mladim trenerom Arkansasa Mikeom Baladom koji je zanat pekao kao pomoćnik trenerskom velikanu Ricku Pitinu. Mladi je igrač posebno zahvalio još jednom zadarskom kolegi koji je prošao kroz američku sveučilišnu košarku.

"Moj prijatelj David Škara me puno savjetovao i pomogao mi, isto kao i jedan agent koji pomaže u slanju igrača na college programe", uputio je zahvale Fantina.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!